Merkez Hatay’da Ahilik Haftası fotoğraf yarışması sonuçlandı

Hatay’da Ahilik Haftası fotoğraf yarışması sonuçlandı

Paylaş
Hatay’da Ahilik Haftası fotoğraf yarışması sonuçlandı

Hatay’da Ahilik Haftası fotoğraf yarışması sonuçlandı

İzzet NAZLI / HATAY, (DHA) - HATAY’da 13-19 Eylül 2021 tarihleri arasında kutlanacak 34’üncü Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen "Hatay’da Esnaf ve Sanatkar Olmak" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında, Ahşap Oyma Ustası adlı eseri ile Ahmet Aslan birinci, Ayakkabı Ustası adlı eseri ile Kürşat Kaan Özkemahlı ikinci olurken, Ney Ustası adlı eseri ile de yine Ahmet Aslan üçüncülük ödülünü kazandı.
Kentte 13-19 Eylül 2021 tarihleri arasında kutlanacak 34’üncü Ahilik Haftası kapsamında "Hatay’da Esnaf ve Sanatkar Olmak" konulu ulusal fotoğraf yarışması düzenlendi. Hatay Ticaret İl Müdürlüğü, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Hatay Fotoğrafçılar Odası ve Hatay Fotoğraf Sanatçıları Derneği iş birliği ile düzenlenen yarışmada 371 eser yarıştı. Kentin kültür ve geleneklerinin tanıtılmasına katkı sağlamak ve esnaflık geleneğini resimlemek amacıyla düzenlenen ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu denetiminde alanında uzman fotoğraf sanatçılarından kurulu bir jüri heyeti tarafından profesyonel bir biçimde yapılan değerlendirmeler sonucunda, Ahşap Oyma Ustası adlı eseri ile Ahmet Aslan birinci, Ayakkabı Ustası adlı eseri ile Kürşat Kaan Özkemahlı ikinci olurken, Ney Ustası adlı eseri ile de yine Ahmet Aslan üçüncülük ödülünü kazandı.
Ayrıca, Hatay Ticaret İl Müdürlüğü Özel Ödülü'nü Demirci Ustası eseri ile Hikmet Mail Saraç alırken, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Özel Ödülü'nü, Emekle Birleşen Hatay eseri ile Abdulsamet Atıcı kazandı. Yarışmada ayrıca 15 eser de sergilemeye layık görüldü. Dereceye giren sanatçıların ödülleri, 13 Eylül Pazartesi günü yapılacak tören ile verilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı