Gündem Hatay’da başkanlığı CHP’li Lütfü Savaş kazandı

Hatay’da başkanlığı CHP’li Lütfü Savaş kazandı

Paylaş
Hatay’da başkanlığı CHP’li Lütfü Savaş kazandı

Hatay'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, en çok oyu alan Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Lütfü Savaş, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi

Millet İttifakı’nın adayı olarak seçimlere giren CHP’li Lütfü Savaş, en çok oyu alarak Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Haberin Devamı

LÜTFİ SAVAŞ KİMDİR?

Doç. Dr. Lütfü Savaş çiftçi bir ailenin çocuğu olarak 1965 yılında Hatay’ın Yayladağı ilçesinin Dağdüzü köyünde dünyaya geldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Savaş, 1990-1996 yılları arasında Kayseri’nin Develi ve Balıkesir’in Burhaniye ilçelerinde Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlarda Pratisyen Hekim olarak görev yaptı. İstanbul Okmeydanı Sosyal Sigortalar Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nde uzmanlık eğitimi aldı. Çeşitli hastanelerde Uzman Hekim olarak çalışan Savaş, 29 Mart 2009 yerel seçiminde AK Parti’den Antakya Belediye Başkanı oldu. CHP’den 30 Mart 2014’te yeni kurulacak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olup, kazandı. Savaş, evli ve 2 çocuk babası.

Haberin Devamı

DHA