Sağlık Hatay’da iki kafalı bebek dünyaya geldi

Hatay’da iki kafalı bebek dünyaya geldi

Paylaş
Hatay’da iki kafalı bebek dünyaya geldi

Hatay’da, her 5 bin canlı doğumdan 1'inde görülen ‘cranium bifidum’ yani 'ikiz kafa' teşhisiyle doğan Suriyeli bebeğin ameliyatla kafatasının arkasındaki bölüm alındı

Suriye’nin Halep şehrinde yaşayan ve 7’inci çocuğu Abdullatif Şekrak’a hamile olan Suriyeli Sana Hilel, sancısının artması üzerine Hatay’daki Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde sezaryen doğum yaptı.

Haberin Devamı

Çocukları çift başlı dünyaya gelen Suriyeli Firas Şekrak ile Sana Hilel çiftine durumun riskli olduğu için ameliyat gerektiği söylendi. Suriyeli çift, bebeklerini hemen İskenderun’da bulunan özel bir hastaneye getirdi.

ÖLÜMCÜL OLABİLİYOR

Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Mehmet Koparan, yeni doğan bebeği müşahade altına aldı ve 3 gün sonra ameliyatı gerçekleştirdi. Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Mehmet Koparan vakanın her 5 bin canlı doğumda 1 görüldüğünü ve doğru şekilde tedavi edilmemesi durumunda ölümcül olduğunu söyledi.

1 KİLOLUK KİTLE VARDI

Tıbbi olarak ‘meningoensefalosel’ veya ‘cranium bifidum’ yani iki kafa olarak bilinen bu rahatsızlığın tedavisinde en etkili yönetiminin yeni doğan döneminde yapılacak operasyon olduğunu belirten Op.Dr. Mehmet Koparan, “Anne karnında iken bu rahatsızlık biliniyor ve bilindiği için bu doğumu sezaryenle gerçekleşiyor. Sezaryen doğumun sonrasında bebeğin başındaki kitlenin büyük olması, içinde beyin dokularının olması dolayısıyla hastaneden bize gönderildi. Bebeğin başının arkasında 1 kiloya yakın kitle vardı.

Haberin Devamı

Ameliyat öncesinde beslenme ve diğer cerrahi hazırlıklarını yaptıktan sonra ameliyata aldık. Ameliyattan sonra da yoğun bakıma aldık. 6-8 saatlik bir takipten sonra bebeği makineden ayırdık. Bebek şu an kuvözde. Akciğerleri daha tam gelişmediği için ona bağlı solunum sıkıntısı oluyor. Ancak şu ana kadarki takiplerimiz içerisinde sorunsuz bir şekilde devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde çocuk doktorunun önerilerinin ardından bebeği ailesine teslim edeceğiz” dedi.

İHA