Merkez Hatay'da Mevlid-i Nebi Haftası programı

Hatay'da Mevlid-i Nebi Haftası programı

Paylaş
Hatay'da Mevlid-i Nebi Haftası programı

Hatay'da Mevlid-i Nebi Haftası programı

Mehmet EZER/HATAY, (DHA)- HATAY Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan , İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle düzenlenen 'Peygamberimiz ve Aile' konulu programa katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç’in konuşmacı olarak katıldığı programa Vali Doğan ve eşiDoğan’ın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fedai Yücedal, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Bozkurt, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, kurum müdürleri, dini kanaat önderleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, bütün güzellikleriyle Peygamber efendimizi bir kez daha hissetmek, anlamak ve o manevi hazzı yaşamak için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Mevlid-i Nebi Haftası’nın tüm güzelliklerinin sergilendiği ay, Mevlid-i Nebi Haftası’yla taçlanan ay, âlemlerin sevdalısı, Yüce Allah’ın sevgilisi, Hz. Muhammed Mustafa’nın doğduğu kutlu mevsim. Onu tanıyabilmek ne büyük bahtiyarlık, onu anlayabilmek ne büyük saadet, ona iman etmek, ona ümmet olmak ne büyük şeref" dedi.
Vali Doğan, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlenen programın faydalı geçmesini temenni ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından ilahi grubu ve sinevizyon gösterisiyle devam eden program, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç’in 'Peygamberimiz ve Aile'’ konulu bir konferas verdi. İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da misafirlere Peygamber efendimizi simgeleyen kırmızı güller verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı