Gündem Hatay'daki patlamayla ilgili 4 kişi daha gözaltında!

Hatay'daki patlamayla ilgili 4 kişi daha gözaltında!

Paylaş
Hatay'daki patlamayla ilgili 4 kişi daha gözaltında!

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin 4 kişinin daha gözaltına alındığını söyledi

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, yanında Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu ile düzenlediği basın toplantısında, Reyhanlı saldırısının faillerinin yakalanmasıyla ilgili yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

Dün akşam yakalanan ve saldırının asli failleri olduğu değerlendirilen 4 şüpheliyle birlikte gözaltına alınanların sayısının 17’ye çıktığını belirten Vali Lekesiz, 4 şüphelinin de arandığını söyledi. Vali Lekesiz, saldırıyla ilgili görülen 7 şüphelinin tutuklandığını, 1 şüphelinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını, 5 şüphelinin mahkemeye çıkmayı beklediğini dün yakalanan 4 şüphelinin de sorgulandığını anlattı.

Gözaltına alınanların ve aranan şüphelilerin hepsinin Hatay nüfusuna kayıtlı olduklarını vurgulayan Vali Lekesiz, şunları söyledi:

"17 Mayıs günü, akşam saatlerinden itibaren olayın asli faillerinden olduğunu değerlendirdiğimiz, ilimiz nüfusuna kayıtlı firari S.E., Y.B., N.K., M.G. isimli zanlılar yakalanmıştır. Halen aranmakta olan, olayla doğrudan veya dolaylı ilişkili olarak kişi sayısı ise 4’tür. Şu ana kadar olayla ilgili olarak gözaltına alınan kişi sayısı 17’dir. Bunların 7’si tutuklanarak, cezaevine konulmuştur. Gözaltında olup, mahkemeye çıkarılmayan kişi sayısı 5’tir. Gerek şu ana kadar yakalanan 17 kişi, gerekse aranmakta olan 4 kişinin tamamı ilimiz nüfusuna kayıtlı, ülkemiz vatandaşıdır. Olayla ilgili olarak asli ve tali fail olarak değerlendirdiğimiz kişilerle ilgili güçlü bilgiler vardır. Zaten yetkili bağımsız mahkemelerin de tutuklamaya ilişkin kararlarında somut örneklerini görmek mümkündür. Bombaları nereden aldıkları, nerede muhafaza ettikleri, patlayıcıların montajını araçlara nerede yaptıkları, bomba yüklü araçları nerede sakladıkları, nerede saklandıkları gibi tüm bilgiler oldukça güçlüdür ve tarafımızca bilinmektedir."

Haberin Devamı

4 KİŞİ ARANIYOR

Vali Lekesiz, bombalı saldırıyı planlayanlardan olduğu düşünülen D.Ö. başta olmak üzere aranan 4 kişinin yakalanması için güvenlik ve istihbarat birimlerinin çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Halkı bu konuda uyaran Vali Lekesiz, "Halen aranmakta olan 4 kişiyi bilmeden de olsa saklamanın, korumanın, silahlı terör örgütüne üye olanlara yardım ve yataklık etme suçunu teşkil ettiğini bir kez daha belirtmek isterim. Bu husus vatandaşlarımız tarafından unutulmamalıdır. Vatandaşlarımızın bilmeden de olsa herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için yerleşim yerlerinde veya kırsal alanda karşılaştıkları, şüpheli şahıslarla ilgili olarak süratle güvenlik ve istihbarat birimlerimizi haber vermelerini önemle istirham ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Vali Lekesiz, Hatay’da kardeşlik iklimini bozmayı, kent halkı ile Suriyeli sığınmacıları karşı karşıya getirmeyi amaçlayan bombalı saldırıların ardından Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde de benzer olayların yapılacağına ilişkin söylentiler dolaştığını, vatandaşların bunlara itibar etmemesini istedi.

Çağlar ÖZTÜRK/ANTAKYA (Hatay), (DHA)