Gündem Hava daha da soğuyacak

Hava daha da soğuyacak

Paylaş
Hava daha da soğuyacak

Türkiye'nin batı bölgeleri, akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine giriyor. Sıcaklıklar 6 derece daha düşecek

Türkiye'nin batı bölgeleri, akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Hafta sonunda kuzey, iç ve doğu bölgelerde hava sıcaklığı 3 ila 6 derece azalırken, perşembe ve cuma günleri ülke genelinde yağış bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer kısa sureli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek güneyli rüzgarla birlikte Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak yağışlar, gece saatlerinde Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in batısını etkisi altına alacak.

Genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde kar ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışlar, özellikle bu gece saatlerinde kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte Kıyı Ege ile Muğla ve Çanakkale çevrelerinde etkili (20-50 kg/metrekare) olacak.

Yağışlar, ülke genelinde, yarın genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/s) şeklinde esecek güneyli rüzgarla birlikte Aydın'ın güney ve doğusu, Muğla kıyıları, Antalya'nın Elmalı, Kaş, Finike, Kumluca ve Kemer ilçeleriyle doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli (20-50 kg/metrekare) yağışlar görülecek.

Haberin Devamı

Cuma günü, Trakya dışında ülke genelinde devam edecek ve özellikle güneydoğu kesimlerde etkisini artıracak yağışların, cumartesi günü doğu bölgelere çekilerek, iç ve batı bölgeleri terk etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığında yarın önemli bir değişiklik olmayacak, cuma günü kuzeybatı kesimlerde, hafta sonunda ise kuzey, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 6 derece azalacak. Bu gece saatlerinde kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte kıyı Ege ile Muğla ve Çanakkale çevrelerinde, yarın Muğla kıyılarıyla Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması beklenen yağışların oluşturabileceği yerel su baskını, yıldırım, deniz ve kara ulaşımda aksamalar, yerel hortum oluşumu, lodos kaynaklı soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.