Türkiye (Son Dakika) Hava durumu son dakika: Meteoroloji'den karla karışık yağmur ve kar uyarısı!

Hava durumu son dakika: Meteoroloji'den karla karışık yağmur ve kar uyarısı!

Paylaş
Hava durumu son dakika: Meteoroloji'den karla karışık yağmur ve kar uyarısı!

Son dakika hava durumu haberine göre, Meteoroloji dört ilimize karla karışık yağmur ve kar uyarısı yaptı. Buna göre, Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'nin yüksek kesimlerine karla karışık yağmur ve kar geliyor. İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli'nin kıyı kesimi, İstanbul'un kuzeybatı ilçeleri, Eskişehir, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli'nin kıyı kesimi, İstanbul'un kuzeybatı ilçeleri, Eskişehir, Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların İzmir'in güneyi, Muğla, Aydın, Antalya, Burdur'un doğusu, Ş. Urfa, Diyarbakır, Batman, Mardin'in kuzey, Adıyaman'ın doğu çevreleri, Siirt, Şırnak, Muş, Van'ın güneyi, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI GELİYOR

Son dakika haberine göre, Meteoroloji; Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava çok bulutlu olacak, aralıklı sağanak, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar öngörülüyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Yağışın öğle saatlerine kadar Bitlis, Muş, Hakkari ve Van'ın güney kesimlerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bölgede rüzgar, kuzey ve doğudan hafif, zaman zaman orta kuvvete esecek.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Muş'ta 16, Van ve Hakkari'de 15, Bitlis'te 13 derece olacağı tahmin ediliyor.

ORHAN ŞEN'DEN FLAŞ UYARI

Meteoroloji uzmanı sosyal medya hesabından, yaptığı paylaşımda 'Bugün Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu, GAB'ın doğusu, yağışlı Güney Ege ile Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu KKY ve KAR. Muğla, Aydın, Antalya'nın doğusu, Batman, Siirt, Şırnak, Muş, Bitlis ve Hakkari kuvvetli yağmur.' ifadelerini kullandı.