Türkiye (Son Dakika) Hava ısınınca çarşı-pazarda corona virüs kurallarını unuttular

Hava ısınınca çarşı-pazarda corona virüs kurallarını unuttular

Paylaş
Hava ısınınca çarşı-pazarda corona virüs kurallarını unuttular

Havaların ısınmaya başlamasıyla pazar yerlerinde vatandaşlar rehavete kapıldı. Corona virüs kurallarını unutan vatandaşlar ürünleri eldivensiz seçti. Bir vatandaş, "Sıcaklık arttıkça virüs ölüyor gibi geliyor" dedi.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında kentlerdeki semt pazarlarında maske takma ve sosyal mesafe kuralına uyma zorunluluğu getirilirken, alışveriş yapan vatandaşların meyve ve sebzeyi seçerek alması da yasaklanmıştı.

Haberin Devamı

Adana Çukurova Semt Pazarı’nda ise alınan tedbir kararlarına rağmen bazı vatandaşlar alışverişini elle seçerek yapmayı sürdürdü.

Sebze alışverişini elle seçerek yapan Emine Yakışıklıer, çürük ya da yıpranmış ürün almak istemediği için bu şekilde alışveriş yaptığını ama yanlış olduğunun farkında olduğunu belirterek, “Havalar ısınınca insanlara koronavirüs öldü gibi geliyor bir serinlik oluyor insanların içinde ama öyle değil” diye konuştu.

Eldiveni delindiği için attığını kaydeden Fikret Beşlioğlu ise “Hata bizde elle seçmeye alışmışız. Zaman zaman unutuyoruz kuralları” dedi.

Semt pazarlarında bazı vatandaşların kuralları hiçe saydığına şahit olduğunu söyleyen pazar esnafı Onur Şevkin, geçen hafta pazar tezgahından sebzeyi elle seçerek alınmasına izin verdiğini ve bunun üzerine polisin kendine 720 lira ceza yazdığını belirtti.

Haberin Devamı

Kurallara uyulmasının toplum sağlığı açısından hayati değer taşıdığını vurgulayan Şevkin, “Kurallar hepimiz için. Uymak zorundayız. Ama bazen elle seçen müşterilere göz yummak zorunda kalıyoruz. Çünkü 'seçme' diye uyardığımızda ‘seçmezsem almam’ diye karşılık veriyorlar. Biraz anlayış bekliyoruz” diye konuştu.