Yaşam Hava sıcaklığı 12 derece artacak

Hava sıcaklığı 12 derece artacak

Paylaş
Hava sıcaklığı 12 derece artacak

Yarından itibaren hava sıcaklıkları yurt genelinde 10 ila 12 derece artacak

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bugün yüksek basıncın etkisinde olan yurdun kuzey kesimlerinde hava hafif yağmurlu, diğer bölgelerinde ise az bulutlu ve açık olacak.

Haberin Devamı

Mevsim normallerinin birkaç derece altında olan hava sıcaklıkları yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve sıcak havanın etkisiyle artacak. Tüm yurtta hava sıcaklıkları salı, çarşamba ve perşembe günü 10 ila 12 derece artacak ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Bugün Ankara’da 10 derece olan hava sıcaklığı çarşamba günü 20 dereceye çıkacak, İstanbul’da da 14 derece olan hava sıcaklıkları 20 derecenin üstünü görecek.

CUMA, CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ İSE...

Yurdun bütün bölgelerinde artan hava sıcaklıkları Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisiyle cuma gününden itibaren azalacak. Cuma, cumartesi ve pazar günü ise yurdun büyük bölümünde yağış bekleniyor.

Genellikle sağanak şeklinde olacak yağışlar cumartesi ve pazar günü Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’da kar, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri İç Ege, Göller Bölgesi ve İç Anadolu’nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek.

Haberin Devamı

Yetkililer, rüzgarın çarşamba ve perşembe günleri iç ve batı bölgelerde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceğini belirterek, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

AA