Yaşam Hava sıcaklığı 5 derece artacak

Hava sıcaklığı 5 derece artacak

Paylaş
Hava sıcaklığı 5 derece artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ile 5 derece artacağı tahmin ediliyor

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ile 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Denizli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya ve Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Yağışların, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Denizli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya ve Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Bazı illerin hava sıcaklık dereceleri ise şöyle: İstanbul 24; İzmir 28; Adana 26; Ankara 22; Bolu 21; Samsun ve Trabzon 23; Erzurum 22; Diyarbakır ve Şanlıurfa 32; Gaziantep 28.

CİHAN