Gündem Hava sıcaklıkları artıyor

Hava sıcaklıkları artıyor

Paylaş
Hava sıcaklıkları artıyor

Meteoroloji, yağışlı havanın ülkenin büyük bir kısmını terk ettiğini belirterek, "Lodosla birlikte sıcaklıklar iç ve batı kesimlerimizde hissedilir derece yükselecek" dedi

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yarın Marmara’nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olacağını, ülkenin diğer bölgelerinde ise yağış beklenmediğini söyledi.

Çağlar, yağışların, Tekirdağ ile İstanbul’un Çatalca ve Silivri ilçeleri ve Gökçeada çevrelerinde kuvvetli olacağının tahmin edildiğini belirtti. Pazar günü Trakya ile Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde sabah saatlerinde kısa süreli sağanak yağış olacağını ifade eden Çağlar, diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık olacağını dile getirdi.

Çağlar, "Pazartesi günü ise ülke genelinde yağış beklenmiyor. Ülkemizin kuzey kesimleri parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak" dedi.

Çağlar, rüzgarın, cumartesi günü iç ve batı kesimlerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında fırtına (50-70 km/saat), pazartesi günü ise Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiğini kaydetti.

Çağlar, rüzgar ve yağışlar dolayısıyla yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunmasını istedi.

Çağlar, şunları söyledi: "Yağışlı hava ülkemizin büyük bir kısmını terk ediyor. Lodosla birlikte sıcaklıklar iç ve batı kesimlerimizde hissedilir derece yükselecek. Hava sıcaklığı, yarın kuzey ve batı bölgelerde, pazar günü güney kesimlerimizde 2 ila 4 derece artarak, batı bölgelerde 8 ila 10 derece, diğer bölgelerde ise 6 ila 8 derece mevsim normallerinin üzerinde seyredecek."