Havran Havran’da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı

Havran’da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı

Paylaş
Havran’da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı

Havran’da Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği başladı

BALIKESİR’in Havran ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen 6'ncı Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, açılış seremonisiyle başladı.

Şenliğin açılışına, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, Havran Gençlik ve Spor Müdürü Apturahman Beşbaş, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşan Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, “Şenliğimizin amacı, geleneksel çocuk oyunları oynamayı özendirerek çocukların fiziksel, psikomotor, duygusal, sosyal ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak. Onları zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak; ekranla değil akranla büyüyen, oyun ile sosyalleşen ve öğrenen çocuklar yetiştirmektir” dedi.

Şenlik kapsamında, Seyitonbaşı ve Kalabak İlkokulları arasında mendil kapmaca yarışması düzenlendi. Çekişmeli geçen müsabakayı Seyitonbaşı ilkokulu kazandı. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, 29 Mart tarihine kadar devam edecek.

Sefer TALAY/HAVRAN (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı