Türkiye (Son Dakika) Havuza başını çarpan turist ağır yaralandı

Havuza başını çarpan turist ağır yaralandı

Paylaş
Havuza başını çarpan turist ağır yaralandı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bir su parkındaki kaydıraktan kaydıktan sonra girdiği havuzun beton kenarına başını çarpan Hollandalı ünversite öğrencisi 22 yaşındaki Jacubus Simits'in boyun omuru kırıldı

Simits, getirildiği Marmaris Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahaleden sonra, tam donanımlı ambulansla İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Hollandalı Jacubus Simits, geçen hafta pazar günü 4 kız ve 4 erkek arkadaşıyla Marmaris’e tatile geldi. Simits ve okul arkadaşları bugün de Kemal Elgin Bulvarı Şahin Tepesi’ndeki ’Agua Dream’ su parkına gitti. Arkadaşlarıyla eğlenen Simits bir ara kaymak için su kaydırağına çıktı. Kaydırağa yüzüstü yatan Simits, 25 metreden hızla kaydı. Kaydıktan sonra suya dalan Simits başını havuzun baton kenarına çarptı. Suyun üzerinde hareketsiz kalan Hollandalı turistin imdadına cankurtaran ve arkadaşları yetişti. Çağırılan sağlık ekiplerinin ilk müdehaleyi yaptığı Simits, ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Yapılan muayenesinde Hollandalı turistin boynunun 5’inci omurunda kırık olduğu belirlendi.

HELİKOPTERLE NAKİL RİSKLİ BULUNDU

Simits’in arkadaşları kendilerini getiren turizm acentesi yetkilileriyle görüşerek ambulans helikopter istedi. Hastane yetkilileri, ambulans helikopter talebini merkezlerine iletti. Aşırı rüzgar nedeniyle helikopterin sallanabileceği ve bu durumun da Simits için riskli olabileceği gerekçesiyle, bu istek kabul edilmedi. Hollandalı turist, tam donanımlı bir ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi.

Bu arada Hollandalı turistin arkadaşları, Marmaris Devlet Hastanesi önünde görüntü almaya çalışan basın mensuplarını, ellerindeki plaj havlularıyla engellemeye çalıştı, küfür etti. Bir kameraman da kadın turistlerden biri tarafından tekmelendi, tokatlandı. Araya giren astane polisi ve özel güvenlik görevlileri Hollandalı turistleri uzaklaştırdı.

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA)

Haberin Devamı