Dünya Hayalet liderler

Hayalet liderler

Paylaş
Hayalet liderler

Amerikan haber ve yorum dergisi 'Foreign Policy', icraatlarıyla dünya gündemini belirleyen ancak kendilerinden haber alınamayan 5 lideri belirledi

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-il
Felçli, yerinde dublörü var

'Dünyanın En Gizemli Lideri’ ünvanına sahip Kuzey Kore Lideri Kim Jong-il 2008’de felç geçirmişti. O tarihlerde çekilmiş fotoğraflarındaki çelimsiz duruşu da liderin öldüğü iddialarının ortaya atılmasına neden oluyor.
Japonlar Kim Jong’un 2003’te şeker hastalığından öldüğünü, yerinde dublörü olduğunu ileri sürüyor. Kim Jong’tan Nisan 2009’dan bu yana haber alınamıyor.

El Kaide Lideri Usame bin Ladin
Amerika yıllardır arıyor, bulamıyor

Amerika’ya düzenlenen 11 Eylül Saldırıları’nın faili olarak görülen kökten dinci El Kaide’nin kurucusu ve lideri Usame bin Ladin’in Afganistan-Pakistan sınırı boyunca uzanan topraklarda gizlendiği sanılıyor.
Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ise en son geçen 29 Ocak’ta ses bandı yayınlanan Usame bin Ladin’in öldüğünü söylüyor.

Taliban Lideri Hakimullah Mesud
Tek kanıt ses kaydı

Beyaz Saray, geçen 14 ve 17 Ocak’ta Pakistan’a gerçekleştirilen hava saldırıları sonrasında Taliban Lideri Hakimullah Mesud’un öldüğünü açıklamıştı.
Taliban bu iddiayı reddetti ancak Hakimullah Mesud’un hayatta olduğuna dair ses kaydından başka bir kanıt sunulamadı. Taliban lideri 16 Ocak’ta yayınlanan ses kaydında, “Hayattayım, iyiyim” diyordu.

Nijerya Devlet Başkanı Umaru Yar’adua
23 Kasım’dan bu yana ortada yok

Nijerya Devlet Başkanı Umaru Yar’adua geçen kasımda kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Umaru Yar’adua tedavi için ülkeyi terk etmişti.
O tarihten bu yana başkansız kalan Nijerya’da başkanın öldüğü ancak açıklanmadığı konuşuluyor. En son geçen 23 Kasım’da halkın önüne çıkan Nijerya Devlet Başkanı 12 Ocak’ta da BBC Radyosu’na konuşmuştu.

Küba eski Devlet Başkanı Fidel Castro
‘Tabutta Castro’ fotoğrafları

Küba Devrimi’nin önderlerinden olan Fidel Castro’nun hayatta olup olmadığı 1980’li yıllardan beri dünya gündeminde.

Internette yayılan ‘Tabutta Castro’ fotoğrafları ve Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in Castro’nun sağlık durumuna dair sözleri de bu iddiayı güçlendiriyor. Fidel Castro’nun en son Ağustos 2009’da videosu çıktı.

Haberin Devamı