Dünya Hayat kadınlarının iklim ilgisi!

Hayat kadınlarının iklim ilgisi!

Paylaş
Hayat kadınlarının iklim ilgisi!

Hayat kadınlarının iklim ilgisi!

Kuzey ülkeleri arasında fuhşun yasak olmadığı tek ülke Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a BM iklim konferansı dolayısıyla hayat kadınlarının akın etmesi kent yöneticilerini zor durumda bıraktı.

Haberin Devamı

Konferans dolayısıyla tüm dünyadan 30 binden fazla ziyaretçinin kentte bulunduğunun açıklanması, çok sayıda hayat kadınının kente akınına neden olurken, Kopenhag polisi, sokakların özellikle Doğu Avrupa’dan gelen fahişelerle dolu olduğunu belirterek, zirvenin güvenliğini sağlamakla yükümlü polis ekiplerinin, "sıcak mahallelerde" yasa ve düzenin korunması ile muhabbet tellallarının yakalanması için ellerinden geleni yaptıklarını bildirdi.

Kopenhag’ın sosyal demokrat Belediye Başkanı Ritt Bjerregaard da, uluslararası toplantının başlamasından önce kentteki otelcilere birer mektup göndererek, müşterileri ile fahişeler arasındaki teması kolaylaştırmamalarını istedi.

Belediye Başkanı’nın bu girişimi dünyanın bu en eski mesleğini icra edenler tarafından "ayrımcılık" olarak algılanınca, Danimarka’daki seks işçilerinin tek dayanışma derneği SIO, Cumartesiden bu yana ücretsiz hizmet sunmaya başladığını açıkladı. Şimdiye dek sadece 4 yabancı delege mensubunun bu hizmetten yararlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Derneğin başkanı eski hemşire Susanne Moeller, tekliflerinin hala geçerli olduğunu ve bundan yararlanmak isteyenlerin internet sayfasından başvuru yapabileceğini kaydetti.

Bu arada, kentteki fuhşun yaygın olduğu sokaklardan birinde yer alan Guldsmeden otelinin girişimiyle 7 otel fuhşa karşı kampanya başlattı.
Otelin halkla ilişkiler yetkilisi Kirsten Skovgaard, sokağın giderek yaşanmaz hale geldiğini ve fuhuş yapanların yaşının 16’ya kadar düştüğünü belirtti.

Bölge ülkeleri arasında fuhuş yapılmasına hoşgörü gösteren tek ülke olan Danimarka’da kulüp ve sokaklarda çalışan 6 bin hayat kadını olduğu ve bunların 2500 kadarının Doğu Avrupa ile Afrika ülkelerinden geldiği tahmin ediliyor.

Öte yandan, Danimarka polisi, yasa dışı eylemlere kalkışmalarından kuşku duyulan "Our Climate-Not Your Business" adlı bir hareketin 35 sempatizanını önleyici tedbir çerçevesinde gözaltına aldı. Bu grup, iş dünyasının konferanstaki etkisini protesto ediyor.
Polis, ayrıca zirve sırasında çeşitli suçlar işleyen 5 kişiyi tutukladı.

Haberin Devamı

AA