Evde uygulayabileceğiniz bu pratik yöntemlerle yiyeceklerin ömrünü uzatabilir, mutfakta geçirdiğiniz zamanı azaltabilir ve hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz... Elinizin altında boş kavanoz yoksa buzdolabı poşetlerini ve pet şişe kapaklarını kullanabilirsiniz. Kahvaltılar ya da davetler için kullanmak istediğiniz yeşillikleri zeytinyağıyla birlikte buz kalıplarında dondurup kullanabilirsiniz. Tencerede kaynayan yemekler için taşmayı önlemenin en pratik yolu üzerine tahta bir kaşık koymaktır, böylece taşmazlar. Patatesleri saklarken yanlarına bir elma koyun ve böylece daha uzun süre çimlenmeden kalmalarını sağlayın! Domateslerin tazeliğini uzatmak isterseniz yeşil saplarını aşağı getirip saklayın. Böylece dalından koptuğu yerden hava almalarını engellemiş ve taze tutmuş olursunuz. Balık kokusunu önlemek için balık yemeye başlamadan önce elinizi limonla ovun. Hatta bunu balık yedikten ve elinizi yıkadıktan sonra da yapın. Bıçaklarınızı da bu yöntemle kokudan uzak tutabilirsiniz. Sarımsak soymak zor olabilir. Oysa çok pratik bir yöntemi var! Sarımsakları kesme tahtasının üzerine koyun, bıçakla üzerine sertçe bastırın, kabuğu kolayca ayrılacaktır. Muz, avokado, mango, kivi gibi olgunlaşınca daha lezzetli olan meyveleri kağıt torbada saklayın. Kağıt torbanın içinde beklerken yumuşayacaklardır. Dilimlenmiş elmaları ballı ve limonlu suda bekletirseniz kararmazlar. Kıymayı buzlukta saklayacaksanız buzdolabı poşetine koyup incecik bir tabaka haline getirin. Hem yer kaplamaz hem de çabucak çözülür. Limon, portakal gibi narenciye ürünlerini sıkacaksanız yarım dakika mikrodalga fırına koyun. Böylece büyün suyunu sıkabilirsiniz. Çok sevdiğiniz ekmeğe sürülen çikolata kavanozun dibinde kaldı ve sıyıramıyor musunuz? Çözümü basit: Kavanoza biraz dondurma ekleyin ve bekleyin karışsınlar, sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Ütü yaparken gömleklerin çabuk kirlenen yaka ve kol ağzı gibi yerlerine pudra dökerseniz sonraki yıkamalarda daha az kirlendiklerini fark edeceksiniz...