Yaşam Hayat kurtaran doğum günü hediyesi

Hayat kurtaran doğum günü hediyesi

Paylaş
Hayat kurtaran doğum günü hediyesi

Böbrek yetmezliği olan 27 yaşındaki Murat Çelik, yeni yaşına annesinin bağışladığı böbrekle girdi

Murat Çelik, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum günü olan 19 Kasım’da annesinden gerçekleştirilen böbrek nakli ameliyatı ile hayata yeniden tutundu.

Haberin Devamı

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kılıç, hastanın böbrek yetmezliği nedeniyle 5 aydır diyalize girdiğini belirterek, doğum gününde yapılan ameliyat ile yeni bir böbreğe kavuştuğunu söyledi.

Ameliyatın başarılı geçtiğini, böbreğin de güzel çalıştığını ifade eden Kılıç, hasta ve annesinin taburcu olacak duruma geldiğini kaydetti.

Böbrek yetmezliği tedavisinin ya diyaliz ya da canlı veya kadavradan böbrek nakli olduğuna işaret eden Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim hastamızın şansı canlı bir vericisinin olması. Bu genelde ya annesi, babası ya da yakın akrabası oluyor. Hastamız da bu anlamda şanslıydı. Böbrek nakli de hastanın doğum gününe denk geldi. Annesi canından bir parçayı doğum gününde hediye etmiş oldu. Hastamızın ameliyatı başarılı geçti, durumu gayet iyi, bu hastamız şanslı, niye? Annesi böbreğini bağışladı, fakat 28 bin organ nakli bekleyen hastamız var, bunun da 22 bini böbrek nakli bekleyen hastalar. Bunlar haftanın 3 günü 4 saat diyalize giriyorlar ve çok mağdur durumdalar. Bu anlamda kadavra bağışı çok önemli. Özellikle kadavra bağışı için bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz."

Haberin Devamı

'BANA BİR SÜRPRİZ OLDU'

Hasta Murat Çelik de 5 aydır böbrek hastası olduğunu ve diyalize girdiğini ifade ederek, diyalizden annesinin sayesinde kurtulduğunu söyledi.

Annesinin böbrek nakli için gönüllü olduğunu, bütün işlemler bittikten sonra kendisine haber verdiklerini anlatan Çelik, "Bana bir sürpriz oldu. Anneme sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Nakilin doğum gününde gerçekleşmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Çelik, "İnsan çok sevinçli oluyor, yeni bir yaşam başlıyor hayatında, sanki bir yaşında gibi hissediyorsun kendini, bunun için organ bağışlarının artması çok önemli" şeklinde konuştu.

Çelik, ameliyat sonrası sağlık durumunun iyi olduğunu ve kendisini iyi hissettiğini söyledi.

Doğum gününü, ameliyat sonrası yeni böbreğiyle ve doktorlarının getirdiği pastayla kutlayan Çelik, "Bu da bizim hocalarımızın bana sürprizi, onlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

'YAVRUM YAŞASIN İSTİYORUM'

Hastanın annesi 55 yaşındaki Fadime Çelik de böbrek nakli bekleyen birçok hasta olduğuna işaret ederek, "Allahım bana 2 tane böbrek vermiş, birini yavruma vermişim çok mu? Yavrum yaşasın istiyorum. Herkesi böbrek bağışlamaya çağırıyorum" dedi.

Çocuğunun sağlığına kavuştuğunu ve çok mutlu olduğunu anlatan Çelik, "Yavruma ömür boyu bir yaşantı diliyorum" ifadelerini kullandı.

AA