Ekonomi Hayati testler cep'e kadar girdi

Hayati testler cep'e kadar girdi

Paylaş
Hayati testler cep'e kadar girdi

Mobil sağlık uygulamalarının kapsamı iyice genişledi. Artık cep telefonundan solunum ve akciğer testleri, göz muayenesi, otizm ve psikoloji testleri yapılabiliyor. Yazılımlar ücretsiz indiriliyor

Murat GÜLDEREN - Posta Gazetesi Ekonomi Servisi

Kısa bir süre önce geliştirilen akıllı sağlık uygulamaları sayesinde artık telefondan kan basıncı ölçümü, kan hızı testi, oksijen ve solunum ölçümü, göz testi, otizm testi, akciğer kapasitesi gibi hayati muayeneler yapılabiliyor. Buna yönelik onlarca yerli yazılım da geliştirildi. Tek yapılması gereken ilgili uygulamaları telefonunuza ya da tabletinize indirmek. Uygulama üzerinden müsait olan doktorla da video konferans yoluyla görüşülebiliyor

Sağlık hesap:

Bu uygulama vücut kitle endeksi, yağ yüzdesi, kan alkol içeriği, günlük kalori gereksinimleri, hedef kalp hızı, ideal kilo, boy, bel genişliği ve su kullanım oranını hesaplıyor.

iCare durum izleyici:


En kapsamlı sağlık uygulamalarından biri olan iCare ile ekstra bir cihaza gerek duymadan kan basıncı, kalp hızı, psikolojik endeks, solunum ölçme, akciğer kapasitesi, görme, duyma renk görlüğü gibi fiziksel veri ölçümleri yapıyor.

Sağlık testleri:

Yeni geliştirilen bu yazılım sayesinde de telefon ya da tabletinizden vücut yaşınızı öğreneceğiniz gibi, panik atak testi, cinsel doyum ve depresyen ölçümü yapılabiliyor.


Kanser risk tespiti:


Bu uygulama, günlük yeme içme, uyuma, spor yapma gibi 100'den fazla risk olasılığını ölçümleyerek sizin, prostat, meme, akciğer, kolon, mesane, cilt, mide ve pankreas kanseri olma riskinizi hesaplıyor.

Hello mom:

Bu uygulama anne karnındaki bebeklerin ultrason görüntülerini aktarmak, yönetmek ve düzenlemek üzere tasarlandı. Uygulama annenin mobil telefonuna doğrudan ceninin ultrason görüntülerini ve büyüme kayıtlarını aktarıyor.


İlaç takip sistemi:

Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan bu uygulama hizmeti Türkiye sınırları içerisine giren her ilacı üretim ve ithalat işleminden hastaya ulaşana kadar her aşamada takip ediyor. Uygulama sayesinde sahte, kaçak ya da son kullanım tarihi geçmiş ilaçların hastaya ulaşmasını önleniyor.

Haberin Devamı