Gündem Hayatını kaybeden işçi yakınları yürüdü

Hayatını kaybeden işçi yakınları yürüdü

Paylaş
Hayatını kaybeden işçi yakınları yürüdü

"Adalet Arayan İşçi Aileleri" olarak örgütlenen işçi yakınları, 28 Nisan'ın "Çalışırken hayatını kaybedenleri anma ve yas günü" ilan edilmesi talebiyle İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenledi

"Adalet Arayan İşçi Aileleri" ismiyle örgütlenen işçi yakınları, 28 Nisan’ın "Çalışırken hayatını kaybedenleri anma ve yas günü" ilan edilmesi için yürüdü. Taksim tramvay durağında toplanan grup, çeşitli pankart ve dövizler açarak, sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi’ne yürüdü. Burada iş kazalarının yaşandığı şehirlerin isimleri sırayla okunarak, olaylar protesto edildi. Burada grup adına yapılan basın açıklamasında, iş kazaları ile çalışırken hayatını kaybedenlerin unutulmayacağı kaydedildi.

Çalışırken ölen veya yaralananların yakınlarının adalet arayışının süreceği aktarılan açıklamada, "Bizler adalet arayan işçi aileleri olarak, 28 Nisan’ın çalışırken hayatını kaybedenlerin anıldığı ve onlar için yas tutulduğu bir gün olarak ilan edilmesini istiyoruz. Bir çok ülkede resmi olarak ’Yas Günü’nde çalışırken hayatını kaybedenler için anma programları düzenlenmekte. Türkiye’de de aynı şekilde anma ve yas günü olması için siyasi partilerin yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. 3 yıldır başlattığımız bu haklı talebin takipçisi olmaya devam edeceğiz" denildi.

Haberin Devamı