Yaşam Hayatta kalmak için eksi 20 derecede buz altında su arıyorlar!

Hayatta kalmak için eksi 20 derecede buz altında su arıyorlar!

Paylaş
Hayatta kalmak için eksi 20 derecede buz altında su arıyorlar!

21. yüzyılda susuz kalan köylerin, ilkel kabile yöntemleriyle su bulmaya çalışma görüntüleri sosyal medyada yayınlanınca tepkilerin gelmesi gecikmedi

Çoğu köyde susuz kalan insanlar hayvanlarını beslemek ve kendi ihtiyaçları için su sıkıntılarını gidermek amacıyla -20 derecede sokağa çıkıp su ve saman arıyorlar.

Sosyal medya kullanıcısı Emine Kızıltepe köydeki insanların yaşadıkları bu zorluğa dayanamayarak sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi.

"TÜRKİYE'NİN UCU DİYE UNUTULAN ŞEHİR DEĞİL, İNSANLIKTIR"

"Şebeke suyu kış aylarında yetersiz kalan Semiha Şakir köyü, çareyi buz kırarak aramakta buldular. Aslında bu bir çare değil imkansızlık arayışı ve buna sebep olan insanlar mevki sahibi insanlar. İçeride eviniz ne kadar sıcak bilmeyiz ama, su çok soğuk. Türkiye'nin ucu diye unutulan şehir değildir, insanlıktır. Pahalı musluklarınızdan sıcak su ayarı yaparken bu insanlar 20 cm buz altında -20 derecede hayvanlarına ve kendileri için su arıyorlar. Buradan Tüm yetki sahiplerine çağrı yapıyorum. Bu imkansızlık, çaresizlik bir an önce giderilmeli. Eğer giderilmezse sizleri de bekliyoruz beraber buz altında su aramaya."

Haberin Devamı