Yaşam Haydi çocuklar oyuna...

Haydi çocuklar oyuna...

Paylaş
Haydi çocuklar oyuna...

İstanbul Kağıthane'de, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Çağdaş Yaşam Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu, 'Şimdi Oyun Zamanı' projesi kapsamında kapılarını ücretsiz olarak çocuklara açtı

Her gün saat 16.00 ile 18.00 saatleri arasında okula aileleri ile gelen miniklerin rehber öğretmenler gözetiminde yaşıtlarıyla oynamaları, ailelerin ise çocuklarıyla nasıl kaliteli vakit geçit geçireceklerini öğrenmeleri amaçlanıyor. Kağıthane Kaymakamlığı'nın da destek verdiği proje ücretsiz olarak uygulanıyor.

Çağdaş Yaşam Eşref ve Sadullah Kıray Anaokulu tarafından "Şimdi Oyun Zamanı" projesi kapsamında organize edilen etkinlik, geçen hafta içinde başlatıldı. Hedef kitlesinde 1 ile 3 yaş arası çocukların bulunduğu projede okul kapılarını her gün 16.00 ile 18.00 saatleri arasında çocuklara ve ailelerine açıyor.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen projenin amaçları, ailelerin çocuklarıyla birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak ve çocukların temel ihtiyaçları olan fiziksel aktivitelerini oyun odasında, yaşıtları ile birlikte güvenli bir ortamda yaşamalarını sağlamak olduğu belirtildi.

Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer’in katıldığı bir törenle başlatılan uygulama sırasında rehber öğretmenler eşliğinde ailelerinde eğitildiği belirtildi. Aileler çocuklarıyla nasıl oynamaları gerektiğini, hangi oyunların çocukları mutlu ettiğini proje kapsamında öğrenecekler.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı