Afyonkarahisar Hayırseverlerden Emniyete motosiklet desteği

Hayırseverlerden Emniyete motosiklet desteği

Paylaş
Hayırseverlerden Emniyete motosiklet desteği

Hayırseverlerden Emniyete motosiklet desteği

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da hayırseverler tarafından alınan 10 motosiklet törenle İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen teslim törenine, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, hayırseverler ve emniyet mensupları katıldı. Motosikletlerin anahtarları Vali Tutulmaz tarafından Yunus timlerine teslim edildi.
Törende konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, emniyetin gücüne güç kattıklarını belirtti. 10 motosikletle Yunus timlerini güçlendirdiklerini ifade eden Tutulmaz, "Motosikletlerin 7'sini 7 iş insanımız bağışladı. 3'ü ise yine bir derneğin organize ettiği programla yine iş adamlarımızın destekleriyle alındı. Bu güzel hizmet ilimizin asayişine, huzuruna önemli bir katkı sağlayacaktır. 7 ay önce kurduğumuz Yunus timleri özellikle olaylara anında müdahale edebilme, müdahale edilen alanda pratik sağlayabilme adına önemli başarılar elde etti. Bu tür yardımlar bizim şevkimizi arttırıyor. Daha fazla çalışma azmimizi artırıyor. Hizmet etme gücümüzü arttırıyor. Ben bundan dolayı iş adamlarımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi.
41 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
Vali Mustafa Tutulmaz, Yunus timlerinin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Ekiplerin 7 ayda, 33 bin 800 kişinin kimlik bilgilerini sorguladığını 16 bin 250 aracı denetlediğine değinen Vali Tutulmaz, "Aranan 41 şüpheliyi yakalandılar. Bin 734 adet maksat dışı bıçak, 67 ruhsatsız tabanca, 133 kurusıkı tabanca, 90 ruhsatsız av tüfeği bu ekiplerimiz tarafından ele geçirildi. Bunun dışında uyuşturucuyla ilgili de çalışma yaptılar. Yunus timleri pratiklik açısından ilimizin asayişine nemli katkı sağlıyor. Sizleri başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Ancak nezaket konusunda şikâyetler geliyor. Bu konu da biraz daha hassas olun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı