Gündem 'Haysiyetsiz yaşamı öldürttü'

'Haysiyetsiz yaşamı öldürttü'

Paylaş
'Haysiyetsiz yaşamı öldürttü'

Bahçelievler'de, boşanmak üzere olduğu iki çocuğunun annesi Sakine Akkuş'u vuran Erdal Akkuş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Bakırköy Adliyesi'nde Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan Erdal Akkuş, sevk edildiği mahkemede, eşi Sakine Akkuş'un 'haysiyetsiz bir yaşam sürdüğünü' iddia etti.

Erdal Akkuş, "Olayın olduğu gün o hayattan vazgeçmesini söyleyince ağır hakarete uğramam nedeniyle bir anlık öfke ile bu suçu işledim" diye konuştu.

Tasarlayarak yakın akrabayı kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklanan Erdal Akkuş, Metris Cezaevi'ne konuldu.

Haberin Devamı

2 ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE EVDEN KAÇMIŞTI

Sakine Akkuş henüz 14 yaşındayken ailesinin zoruyla akrabaları olan 24 yaşındaki Erdal Akkuş’la evlendirildi. İddiaya göre evlilik, Erdal Akkuş’un uyguladığı şiddet nedeniyle kâbusa döndü. Sakine Akkuş, 9 ay önce 4 ve 7 yaşlarındaki iki çocuğunu bırakarak evden kaçtı. Önce Hatay’daki bir kadın sığınma evine kalan Sakine Akkuş daha sonra annesinin Bahçelievler Necatibey Caddesi’ndeki evine sığındı.

Sakine Akkuş yakınlarının araya girmesine rağmen Erdal Akkuş’un barışma teklifini iki kez geri çevirdi. Erdal Akkuş bunun üzerine eşini öldürmekle tehdit etti.

Erdal Akkuş 7 Şubat’ta, saat 01.00 sıralarında kayınvalidesinin evine geldi. Sakine Akkuş’a son kez konuşmak istediğini, çocukların da yanında olduğunu belirtip aşağı inmesini istedi. Sakine Akkuş dışarı çıktı.

Erdal Akkuş’la birlikte 10 metre ilerideki otomobillerine kadar yürüdü. Çocukların otomobilde olmadığını gören Sakine Akkuş’la Erdal Akkuş arasında tartışma çıktı. Bu sırada ruhsatsız tabancasını çıkaran Erdal Akkuş eşini başından ve göğsünden vurdu. Sakine Akkuş olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan Erdal Akkuş evinde gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Şeyma ULUSOY /İSTANBUL (DHA)