Gündem Hayvan - At Bahçesi!

Hayvan - At Bahçesi!

Paylaş
Hayvan - At Bahçesi!

Konya'da havaların soğuması ile birlikte Hayvanat Bahçesi'nde kalorifer olmayan bölümlerdeki hayvanlar, elektrikli ısıtıcılarla ısınıyor

Hayvanat bahçesinde 520 hayvan bulunduğunu belirten Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Ali Can, 27 bin metrekarelik alanda kurulu olan tesisin bahçesinin rehabilite merkezi olarak da çalıştığını kaydetti.

Mehmet Ali Can kanguru, ceylan, tavus kuşu ve maymun gibi hayvanların kaloriferle, kaplan, aslan ve puma gibi yırtıcı hayvanların barınakların tavanına monte edilen elektrikli ısıtıcılarla ısıtıldığını kaydetti.

Mehmet Ali Can, “Nesli tükenmekte olan hayvanları burada rehabilite edip yeniden doğal ortamlarına bırakıyoruz. Avcılar ve balıkçılar tarafından yaralı halde bulunduktan sonra hayvanat hahçesine getirilen 4 pelikan ve 11 şahini geçen yıl burada rehabilite ettikten sonra doğaya bıraktık” diye konuştu.

Can, hayvanat bahçesindeki bazı hayvanların satın alındığını, bazılarının da bağışlandığını ifade etti. Mehmet Ali Can, bugüne kadar hayvanat bahçesine yılan, kurt, tavus kuşu, tavşan, kedi ve köpek gibi hayvanların bağışlandığını sözlerine ekledi.

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA (DHA)