Kırklareli Hayvancılık konusunda 3 üniversite birleşti

Hayvancılık konusunda 3 üniversite birleşti

Paylaş
Hayvancılık konusunda 3 üniversite birleşti

Hayvancılık konusunda 3 üniversite birleşti

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde Kırklareli Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nin ortaklığında kurulan Hayvancılık Sektöründe Dijital Teknolojiler Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin ilk toplantısı gerçekleştirildi.
MAKÜ Lavanta Tepesi Otelde gerçekleştirilen toplantıya Mehmet Akif Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran’ın yanı sıra ilgili üniversitelerin rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri katıldı. Burada konuşan KLÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür; “Bu toplantı ile bu üç üniversitenin ne kadar önemli görev ve misyon üstlendiğimizi kamuya da açıklama fırsatını ilk olarak burada başlatmış oluyoruz. YÖK MAKÜ’nün koordinatör olduğu Hayvancılık Sektöründe Dijitalleşme ortak yönetmeliğini kabul etti. Dolayısı ile biz bu yönetmelikte Kırklareli Üniversitesi olarak ortak oluyoruz. Hacettepe Üniversitesi ortak oluyor ve MAKÜ’nün koordinatörlüğünü de kabul etmiş oluyoruz. Bence Türkiye’nin ihtiyacı olan bu. Hacettepe Üniversitesi bu ortaklık için büyük bir avantaj. Onların bilgi birikimine bizim gibi genç üniversitelerin heyecanı, çalışmaları, gayret ve istekleri ile bir ortaklık kültürü, ortak çalışma kültürü veya bununla ilgili bir strateji ortaya koyabilirsek, bir model ortaya koyabilirsek bence Türkiye’nin en büyük ihtiyacı da bu. Böylelikle bir ihtiyaca cevap vermiş olacağımızı düşünüyorum. Bunu alıp diğer üniversiteler de bu model üzerinden geliştirip uygulayabilecektir” dedi.
Toplantıda daha sonra üç üniversite arasında MAKÜ Hayvancılık Sektöründe Dijital Teknolojiler Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi Ortaklık Protokolü ve İş birliği Yönetmeliği imzalandı.

Haberin Devamı