Antalya 'Hazan Mevsimi' sergisi açıldı

'Hazan Mevsimi' sergisi açıldı

Paylaş
'Hazan Mevsimi' sergisi açıldı

'Hazan Mevsimi' sergisi açıldı

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Halk Eğitimi Merkezi'nin (HEM) geleneksel el sanatları öğretmeni Yasemin Zaim'in 'Hazan Mevsimi' adlı kişisel sergisi açıldı.

Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki 'Hazan Mevsimi' adlı serginin açılış kurdelesini Döşemealtı Kaymakamı Cengiz Cantürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, Döşemealtı HEM Müdürü Canat Duru, Azize Karaman HEM Müdürü Kenan Yavuz, Çamlıbel HEM Müdürü Ethem Çarkçı, sergi sahibi Yasemin Zaim birlikte kesti.

Farklı kumaşlar, kıyafetler üzerine ceviz, akasya, palamut, incir, defne, avokado, keçiboynuzu, ahududu, okaliptüs, gül, çilek, çınar, atkestanesi gibi ağaç ve bitkilerin yapraklarının şekil ve renklerinin kumaşa yansıtıldığı baskı çalışmalarını inceleyen Kaymakam Cengiz Cantürk, Yasemin Zaim'den uyguladığı teknik hakkında bilgi aldı, çalışmasından dolayı kutladı.

Yasemin Zaim, sonbaharda ağaçların yere dökülen yapraklarını toplayıp bazı işlemlerden geçirdiğini, şekil ve renklerin kumaşa tutunması için de farklı bir işlem daha uyguladığını belirtti. Yasemin Zaim, ekolojik baskı sanatının workshop çalışmasıyla uygulamasını da yaptı. Yaprakla renklendirilen ve desen oluşturulan kumaşlar sanatseverlerden ilgi gördü.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı