Eğitim - Kariyer Hazırlık eğitiminde bir ilk

Hazırlık eğitiminde bir ilk

Paylaş
Hazırlık eğitiminde bir ilk

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesini yapan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), belirlenen pilot üniversitelerin İngilizce hazırlık okullarını değerlendirilecek

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesini yapan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), belirlenen pilot üniversitelerin İngilizce hazırlık okullarını değerlendirilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yükseköğretim Kalite Kurulu ve British Council iş birliği ile ‘İngilizce Hazırlık Okulları Dış Değerlendirme Programı’ geliştirildi. Bu yıl ilk kez uygulanacak program kapsamında Bezmialem Vakıf, Bilkent, Boğaziçi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf, İstanbul Medeniyet, Karabük, Koç, ODTÜ ve Sabancı üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İngilizce hazırlık okulları pilot olarak seçildi. Program kapsamında, değerlendirme takımlarında yer alacak 30 değerlendirici adayına değerlendirici eğitimi verildi.

Haberin Devamı

Rapor kamuoyuyla paylaşılacak

Eğitimde, değerlendirici adaylarına değerlendirme sürecine yönelik oluşturulan kılavuz ve kriterlerle ilgili bilgiler paylaşıldı.

Program kapsamında oluşturulacak değerlendirici takımlar, saha ziyaretlerini 26-30 Kasım’da yapacak.

Değerlendiriciler, saha ziyaretleri sırasında pilot üniversitelerin, öğrencilerine İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini kazandırma yöntemlerini değerlendirecek.

Değerlendirme sonuçları rapor halinde YÖKAK’a sunulacak. Daha sonra, ‘İngilizce Hazırlık Okulları Geri Bildirim Raporu’ hazırlanacak. Raporun son hali YÖKAK ve ilgili İngilizce hazırlık okulunun internet sayfasında yayımlanarak kamuoyuyla paylaşılacak.