Gündem HDP'den kadınlara özel toplantı

HDP'den kadınlara özel toplantı

Paylaş
HDP'den kadınlara özel toplantı

HDP'nin bugün Meclis'te yaptığı  grup toplantısına sadece kadınlar katıldı.

Sadece kadın milletvekilleri ve kadın konukların katıldığı HDP TBMM Grup Toplantısı'nda gündemdeki konuları değerlendiren Taşdemir, uzun bir aradan sonra yine "Kadın Grubu" olarak bir arada olduklarını bildirdi.

Özellikle 7 Haziran'dan sonra Türkiye'de bir değişimin yaşandığını belirten Taşdemir, "100 yıllık inkarcı, asimilasyoncu, yok sayıcı maske yerle bir edildi." ifadesini kullandı. Taşdemir, son dönemlerde bir hukuk garabetiyle karşı karşıya olduklarını öne sürerek, "Yakala, tutukla, sonra bırakma şeklinde tezahür eden bir hukuk oyunuyla karşı karşıyayız" diye konuştu.


KONCA DA GRUP TOPLANTISINDA


Dirayet Taşdemir, konuşmasının ardından Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, "silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından tutuklu yargılanan ve 3 Mayıs'ta görülen duruşmada tahliye edilmesi üzerine savcılık tarafından yapılan itirazı değerlendiren bir üst mahkeme olan Batman 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı verilen HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'yı kürsüye çağırdı.
Konca, dört aylık ayrılık süreci yaşadıklarını, bunun geçici bir süreç olduğuna inandığını söyledi. Mahkemelerde hakim ve savcılara hukuku ve Anayasayı hatırlatmak zorunda kaldıklarını savunan Konca, "Halkımızın yanında bulunalım diye seçildik. Bizi, Meclisten çıkarken gözaltına aldılar, tutukladılar, serbest bıraktılar. Tekrar tutukladılar. Bugün aranızdayım fakat yine bunun kararını değiştirdiler. Tutukla-bırak siyaseti hukuk değildir." değerlendirmesini yaptı.
Cezaevlerinde hak ihlalleri, hukuksuzluklar ve insan onurunu kıran her türlü muamelenin yaşatıldığını öne süren Konca, aylarca tecrit koşullarında kaldıklarını, avukatları ile görüşmelerinin de kayıt altına alındığını belirtti.

Konca, "Hukuksuzluğun kılıcı ile toplumu tehdit etmek, baskı altına almak Türkiye'yi demokratikleştirmeyecek" dedi.

AA