Siyaset HDP Gündoğdu Meydanı'nda seçim sonrası miting
Paylaş
HDP Gündoğdu Meydanı'nda seçim sonrası miting

HDP'nin genel seçimlerde yüzde 10 barajını geçmesinin ardından İzmir'deki partililer, 2 milletvekili çıkarmanın sevincini Gündoğdu Meydanı'nda yaşadı. Meydanda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, müzikle coştu. Alanda çok sayıda Türk bayrağının olduğu da gözlendi

Seçimlere parti olarak giden HDP’nin yüzde 10 barajını aşması kentteki partililer tarafından sevinçle karşılandı. Partililer barajı aşmanın yanı sıra 2 de milletvekili kazanmanın coşkusunu yaşamak için Gündoğdu Meydanı’nda toplandı. HDP’lilerin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları ve gruplarda meydandaki eğlenceye ortak oldu.

MİLLETVEKİLLERİ KONUŞTU

Müzik gruplarının mini konserinin ardından ilk olarak ikinci bölge milletvekili Müslüm Doğan kürsüye çıktı. Müslüm Doğan konuşmasında "Geleceğimizi inşa ettik. İlericiler, devrimciler, yurtseverler hepsi bir arada artık yapıyoruz. Sizler gericiliğe son verdiniz. Helal olsun size. Hiç kimse ötekileştirilmeden, inançlar diller özgür olacak. Artık demokratik bir ulus yaratacağız" dedi. Birinci bölge milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise "Artık tüm ezilenlerin sözcüsü olarak bizleri meclise gönderdiniz. Belki her istediğinizi yapamayacaklar ama vekilleriniz asla boyun eğmeyecek. Türkiye’nin ana muhalefeti olmaya adım adım ilerliyoruz. Bizi bir hiç sayanlar nasıl bir güç olduğumuzu gördüler bizden korkuyorlar korkmasınlar. Sadece onları iktidardan edeceğiz" dedi.

TÜRK BAYRAKLARI ALANDA VARDI

Konuşmaların ardından kutlamalar yerel müzik gruplarının konserleriyle devam etti. Bu sırada alada toplanan 5 bin kişi arasında çok sayıda Türk Bayrağı ve HDP bayrağını bir arada taşıyan partililerin de bulunduğu görüldü. Ayrıca alana gelen özellikle gençler, taşkınlık yapmamaları için sık sık uyarıldı ve görevlilerce engellendi.

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)

Haberin Devamı