Gündem HDP İstanbul İl binasında polis arama yaptı

HDP İstanbul İl binasında polis arama yaptı

Paylaş
HDP İstanbul İl binasında polis arama yaptı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Beyoğlu'ndaki Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü binasına helikopter destekli operasyon yaptı

Polis ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinden konvoy halinde çıktı. Polis, saat 03.00 sıralarında Kalyoncu Kulluk Caddesi üzerinde bulunan HDP İl Örgütü binasına girdi.

Haberin Devamı

Operasyona çok sayıda çevik kuvvet ve özel harekat timleri de destek verdi. Bir polis helikopteri havadan çevreyi kontrol ederken, il örgütü binasının bulunduğu sokak başlarında TOMA ve zırhlı araçlarla kapatıldı.

AA'nın haberine göre, yasa dışı gösteri düzenleyen şüphelilerin toplantı yaptıkları iddia edilen HDP İl Örgütü'nün binasında gerçekleştirilen aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman, bir telsiz ve jammer cihazı ele geçirildi.

17 GÖZALTI

AA, İstanbul'da, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik helikopter destekli operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve polis helikopterinin de desteğiyle operasyon gerçekleştirdi. Beyoğlu, Esenyurt, Sultangazi, Bahçelievler, Bağcılar, Avcılar, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde tespit edilen adreslere gelen emniyet mensupları, önce çevrede Çevik Kuvvet ekipleri ile güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

Polis helikopteriyle havadan koordinasyonun sağlandığı bölgede, Özel Harekat polisleri öncülüğünde girilen adreslerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

"Terör örgütü üyesi olmak, örgüte adam kazandırmak, yasa dışı toplantı ve gösteri düzenlemek" iddialarıyla gözaltına alınan, kadınların da bulunduğu 17 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

AA/DHA