Siyaset HDP karar değiştirdi: Altan Tan Diyarbakır adayı
Paylaş
HDP karar değiştirdi: Altan Tan Diyarbakır adayı

HDP'nin, 7 Haziran seçimlerinde aday göstermeyeceği belirtilen Altan Tan'la ilgili kararı değişti. Tan'ın tekrar Diyarbakır milletvekili adayı gösterileceği belirtiliyor

HDP, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı göstereceği isimleri Yüksek Seçim Kurulu'na bildireceği gün çarpıcı bir karara imza atarak, daha önce aday gösterilmeyeceği açıklanan Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ı yeniden aday gösterme kararı aldı.

Haberin Devamı

Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, cuma sabahı HDP Genel Merkezi’nde bazı milletvekilleriyle tek tek görüşmüş ve kendilerine bir kez daha aday gösterilmeyeceklerini söyleyerek teşekkür etmiş, destek istemişti. Bu isimler arasında en dikkat çekicisi Diyarbakır milletvekili Altan Tan olmuştu. Dindar Kürtlerin HDP/ BDP ’ye yönelmesinde önemli bir rol oynayan ancak kimi zaman yaptığı çıkışlarla HDP/BDP tabanında da tartışmalara yol açan Altan Tan, aday olmayacağının kendisine bildirilmesinin ardından sorularımızı yanıtlamış ve iddiaları doğrulamıştı. Deneyimli siyasetçi, yaşadığı şaşkınlığa rağmen, bu karar hakkında yorum yapmaktan kaçınmış ve bir ‘geri dönüş’ ihtimali olduğu izlenimi uyandırmıştı. İşte o ‘geri dönüş’ aday listelerinin YSK’ya teslim edileceği gün yaşandı ve HDP, Tan’ın aday gösterilmeyeceği haberinin duyulmasının ardından gelen yoğun tepkilerin de etkisiyle kararını değiştirdi.

Haberin Devamı

'HELE BİR GÖRELİM…'

Cuma gününden sonra bugün bir kez daha konuştuğumuz Altan Tan, gülümseyerek ve yine temkini elden bırakmadan, “Hele bir listelerin çıkmasını bekleyelim, görelim” dese de adaylığı konusundaki kararın değiştiği bilgisini de teyit ediyordu. Konuştuğumuz sırada Ankara ’dan Diyarbakır’a gitmek üzere yola çıkan Tan belli ki listenin teslim edilmesiyle birlikte seçim çalışmalarına başlayacak. Zira daha önce gündeme gelen Bingöl, Urfa gibi kentlerden aday gösterileceği iddialarının aksine, yine Diyarbakır’dan aday oluyor. (Radikal)