Gündem HDP'li Demirtaş o duruma itiraz etti, duruşmaya gelmedi

HDP'li Demirtaş o duruma itiraz etti, duruşmaya gelmedi

Paylaş
HDP'li Demirtaş o duruma itiraz etti, duruşmaya gelmedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ilk kez fiziki olarak katılacağı duruşmaya kelepçeli götürülmek istenmesine itiraz etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün Ankara’da görülecek duruşmaya kelepçeli götürülmek istenmesine itiraz etti. Tutuklandıktan 245 gün sonra ilk kez fiziken hakim karşısına çıkması beklenen Demirtaş’ın kelepçe dayatması nedeniyle duruşmaya gelmediği, SEGBİS ile savunma yapacağı öğrenildi.

245 gündür tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada bugün hazır bulunarak ifade verecekti. Demirtaş’ın tutuklandığından bu yana ilk kez hakim karşısına fiziken çıkacak olması nedeniyle sabah saatlerinden itibaren duruşmanın görüleceği Ankara Adliyesinde hareketli anlar yaşandı. Duruşma salonunda önünde bekleyiş sürerken, Demirtaş’ın duruşmaya gelmeyeceği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Demirtaş, kelepçeli getirilmek istenmesi üzerine duruma itiraz ederek duruşmaya gelmeme kararı aldı. Demirtaş’ın duruşmaya SEGBİS ile katılacağı belirtiliyor.

Demirtaş, tutuklandığı 4 Kasım 2016’dan bu yana hakkında açılan davaların duruşmalarına SEGBİS ile katılıyordu.


DEMİRTAŞ'TAN MESAJ


HDP Genel Merkezi tarafından duyurulan Selahattin Demirtaş’ın mesajı şöyle:

"Dün, avukatlarıma ’Duruşmaya getirilmemem halinde tek problemin, yol boyunca ring aracında bileklerime kelepçe takılmasını kabul etmediğim olduğu anlaşılmalıdır’ demiştim. Ben halen dokunulmazlığı devam eden görevde bir milletvekiliyim. Halkın iradesini temsil ediyorum. Saatlerce sürecek bir ring yolculuğunda kelepçe uygulamasını yasadışı ve ahlak dışı buluyorum. Kelepçe takılmasını kabul etmediğim için de sabah saat 04.00 sıralarında cezaevi kapısından ring aracına bindirilmeden hücreme geri getirildim. Tutuksuz olduğum bir dosyada bile bu şekilde adil yargılanma hakkım engellendi. Tutuklu olduğum dosyada ise yargılanacağım mahkeme ve günü 8 ay geçmiş olmasına rağmen halen belli değildir. Adaletsizliğe karşı her halükarda direneceğiz ve temsil ettiğimiz halk iradesinin onurunu koruyacağız."