Gündem HDP'li Meral Beştaş: Gündemimizdeki tek Meral benim

HDP'li Meral Beştaş: Gündemimizdeki tek Meral benim

Paylaş
HDP'li Meral Beştaş: Gündemimizdeki tek Meral benim

HDP'li Meral Danış Beştaş, Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili "Demirtaş önerilenler arasında ve önümüzdeki birkaç isimden biri" dedi. Beştaş, Meral Akşener'in adaylığıyla ilgili soruya "Bizim partide tek Meral var, o da benim. Gündemimizde başka bir Meral yok" yanıtını verdi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Meral Beştaş'ın açıklamaları şöyle:

"Hem de daha ortada uyum yasaları yokken. Bir seçim yapılacak, ama YSK Genel Kurul’dan haber bekliyor. İmzalar nasıl alınacak, adayların gösterilme usulü, teknik ayrıntılar bilinmiyor. Bu seçim, AKP ve MHP’nin sonu olacak. 2002’de yaşananlar bir yönüyle devam edecek, çünkü AKP ve MHP kriz ve kaos üreten partiler olarak tarihteki yerlerini almış durumdalar.

MERAL AKŞENER'İN ADAYLIĞI HAKKINDA


Bizim partide tek Meral var, o da benim. Gündemimizde başka bir Meral yok.

DEMİRTAŞ ADAY OLACAK MI?

Bizim yaklaşımımız tek adam rejimine karşı tek adam çıkarmak değil. Türkiye neler yapıyor, çıkış yöntemleri neler olacaktır, bunun üzerinde yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bugün de Parti Meclisi toplantımız var. Dün Kadın Meclisi toplantımız vardı. Bu akşam da MYK toplantısı var. Sadece parti organlarında değil, çok geniş kesimlerle temaslarımız sürüyor. Çünkü bizim çıkaracağımız aday sadece HDP’nin adayı olmayacak. Türkiye’yi içinde bulunduğu kaostan kurtaracak bir adayımız olacak. Kendi adayımızla 24 Haziran’a gideceğiz ama bu aday sadece HDP’nin adayı olmayacak. Demirtaş önerilenler arasında ve önümüzdeki birkaç isimden biri. Toplantılarımız bitmeden geniş kesimlerle yaptığımız çalışma bitmeden adayımızı açıklamamız söz konusu değil, ama en kısa zamanda, önümüzdeki günlerde adayımızı açıklayacağız.

Şu anda yaratılan bir gündem var. Bu tam da Erdoğan’ın ve AKP zihniyetinin tartışma yöntemi. İsimler üzerinde yapacakları gündemle gerçekleri karartmaya çalışıyorlar Türkiye ekonomik olarak ciddi bir sarsıntı geçiriyor. İşsizlikte tarihinin en büyük rakamları var. Kadınlara yönelik uygulamalar, yargının içinde bulunduğu durum İşte bütün bunların çözümünü konuşmalıyız aslında. Bizim için isimlerden ziyade bunların konuşulması önemlidir.