Siyaset HDP Meclis'te genel görüşme istedi
Paylaş
HDP Meclis'te genel görüşme istedi

HDP, "Hükümetin içeride ve dışarıda barıştan uzaklaşan politikalarını değerlendirmek ve yaşanan vahim durumları görüşmek için" TBMM Genel Kurulu'nda genel görüşme açılması talebinde bulundu

HDP grubu adına Grup başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan’ın imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan genel görüşme talebinin gerekçesinde, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan olağanüstü durumun, Suruç’ta yaşanan "vahşi katliamla" daha da vahim noktaya geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Gerekçede, geçen mart ayında Suriye’de başlayan çatışmalardan sonra izlenen dış politikanın Türkiye’nin ve halkın güvenliğiyle geleceğini tehdit etmeyi aşan, can kayıplarına yol açan bir düzeye ulaştığı ifade edildi.

Dış politikanın barış ekseninden uzak bir şekilde yürütülmesinin her geçen gün halka yönelik tehditleri artırdığı belirtilen gerekçede, bu tehditler karşısında yürütme erkini elinde bulunduranların, izledikleri politikalarla güvenlik zafiyetine neden oldukları, yeterli önlemi almadıkları, yaşananlarla ilgili tahkikatları ve incelemeleri toplum vicdanını rahatlatacak düzeyde yapmadıkları savunuldu.

Gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Hükümetin Suriye’deki barışçıl yönetimleri IŞİD gibi barbar ve tecavüz örgütlerine karşı güçlendirmesi gerekirken, bugüne kadar böylesi bir politika izlenmemiştir. Dış politikadaki yanlış yaklaşımların ülkemizde yol açtığı bu katliamların artmasından endişe duymaktayız. Terör örgütü IŞİD’in bölgede ve ülkemizde artan tehdidine karşı bir an önce ciddi önlemler alınmalıdır. Hükümetin barışçıl olmayan dış politika yanında, iç barışımızla ilgili de hiçbir şey yapmadığını, gelinen çok önemli bir aşamayı da yok saydığını görmekteyiz. Uzun bir süredir var olan çatışmasızlık zemini gittikçe azalmaktadır. Birlikte yaşam ve barış zeminini güçlendirmek için Meclisimiz daha aktif bir rol almalıdır. İç ve dış politikada barıştan uzaklaşmak, hepimizin yaşamını, güvenliğini ve geleceğini tehdit etmektedir. Bu noktada TBMM’nin, hükümetin iç ve dış politikada barıştan uzaklaşan ve halkımızın yaşamını tehdit eden politikalarını bir an önce görüşmesi yaşamsal önemdedir."
AA

Haberin Devamı