Siyaset 'HDP söz verdiği seçmene ihanet etmiştir'
Paylaş
'HDP söz verdiği seçmene ihanet etmiştir'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, HDP'nin söz verdiği seçmene ihanet ettiğini söyledi

Temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’da bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kahta ilçesindeki incelemelerinin ardından geçtiği kent merkezinde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü idari bina, 4 fabrika açılışı ve OSB camisinin temel atma törenine katıldı. Beraberinde Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve iş adamları ile törene katılan Bakan Işık, konuşmasında Doğu ve Güneydoğu’da yaşananlar ile güvenlik güçlerinin operasyonlarını anlattı.

Türkiye’de yoğun bir terörle mücadelenin sürdüğünü, son olarak Adıyamanlı uzman çavuş Selçuk Dost’un şehit olduğunu ve öğle vakti cenazesinde babasının sözleriyle duygulandığını hatırlatan Bakan Işık, "Doğrusu bizi hem çok duygulandırdı, hem de bu milletin ne kadar asil bir millet olduğunu bir kez daha idrak etmemize sebep oldu. Babasını her aradığında ‘baba ben şehit olmak istiyorum’ diyormuş şehidimiz. Hakikaten Allah şahadeti herkese nasip etmiyormuş, hakikaten buranın huzurunu ve ayrıştırabilir miyiz diye büyük gayret içerisinde olduklarının farkındayız. Ama Adıyaman’ın o asil insanı, o güzel insanı bugüne kadar Allah’a hamdolsun hiçbirine pirim vermedi" dedi.

DEVLETİN YANLIŞ POLİTİKALAR İZLEDİĞİ ZAMANLAR OLMUŞTUR

Devletin geçmişte izlediği yanlış politikalar ve basiretsiz davrandığı zamanlar olduğunu vurgulayan Bakan Işık, "Elbette belli dönemlerde sorunlar oldu. Devletin maalesef yanlış politikalar izlediği, basiretsiz davrandığı zamanlar oldu. Hatta yanlış yapılan dönemlerde oldu. Ama bunların hiç birinde Adıyaman devleti yönetenlerin yaptığı yanlıştan dolayı devletine küsmedi. Bugünde küresel güç merkezlerinin Türkiye’nin istikrarını bozmaya yönelik argüman olarak kullanmak istedikleri terörde terörün destekçilerine pirim vermedi" ifadelerini kullandı.

ÖLEN ŞEHİT VE TERÖRİSTİN KANINDA HDP’NİN SORUMLULUĞU VAR


Ülkede demokrasinin güçlenmesini istediklerini akan kanların durmasını istediklerini, ancak HDP’nin seçmenine ihanet ettiğini dile getiren Bakan Işık, şöyle devam etti: "Biz ülkede demokrasi güçlensin, akan kan dursun istiyoruz. Biz Türkiye’de sıkıntılar ortadan kalksın istiyoruz. Bu söylemlerle gelir seçmenden oy isterseniz ve hemen arkasında da bir takım küresel güçlerinin maşalarınızda iş birliğiyle çözüm süreci sabote edildikten sonra siz terör örgütünün adeta sözcüsü, destekçisi, cesaretlendiricisi, zaman zamanda yardım ve yatakçısı konumuna düşerseniz bir önce söz verdiğiniz seçmene ihanet etmiş olursunuz. Şunda HDP söz verdiği seçmene ihanet etmiştir. HDP’ye oy verenlerin önemli bir kısmı bu ülkede huzur, barış ve kardeşlik güçlensin diye verdi. Ama onlar iradelerini maalesef Kandil’e, küresel güç merkezlerine ipotek etmiş durumda. Bundan dolayı her terör olayında canını kaybeden bütün şehitlerimizin kanlarında HDP’nin sorumluluğu vardır. Bir adım daha ileriye gidiyorum o kandırılarak dağa çıkartılan ve ondan sonra da sözde şehirlerde özerklik oluşturacağız diye gönderilen ölen teröristlerin kanlarında dahi HDP’nin ve Kandil’in sorumluluğu vardır. Bu işin şakası yok. Ya demokrasiyi tercih edeceksiniz, ya da terörü tercih edeceksiniz. HDP sözde ağzında demokrasi ama tüm eylemlerinde terörü tercih ediyor. Bakınız 29 tane masum insanın canına sebep olan bir katilin taziyesine HDP milletvekili katılabiliyor. Bu teröre açıkça desteklemekten başka hangi anlama gelir. İradelerini Kandil’e ve küresel terör merkezlerine ipotek verenlerin Türkiye’de demokrasiden ve insan haklarından söz etmeye hakkı yoktur."

HDP’nin tarafını seçmesi gerektiğini dile getiren Bakan Işık, "HDP’ye bir kez daha çağrı yapıyoruz; ya demokrasiden yana olun, yada terör ve şiddetten taraf olun. Bakınız hiçbir demokrasi terör ve şiddeti mazur görmez. Ben HDP’nin bir an önce düşünmesi ve girdiği yanlış yoldan bir an önce çıkmasını istiyorum. Zira HDP’ye oy veren 6 milyon insanın bu konuda ciddi bir beklentisi var. Son dönemlerde bölge halkının ortaya koyduğu tepki bizim bu söylediklerimizin ne kadar haklı olduğumuzun göstergesidir" diye konuştu.

Bakan Işık konuşmasının ardından beraberindekilerle OSB idaresi binası, 4 fabrikanın açılışını yapıp, cami temeli etti.

Mahir ALAN-Mustafa ÖNDOĞAN-Haci BOZKURT/ ADIYAMAN, (DHA)

Haberin Devamı