Gündem HDP'den 'acil' Cizre çağrısı

HDP'den 'acil' Cizre çağrısı

Paylaş
HDP'den 'acil' Cizre çağrısı

HDP il ve ilçe örgütlerine gönderdiği bir genelge ile demokrasi ve barış güçlerini Cizre halkı ile dayanışmaya teşvik etme çağrısında bulundu

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada Cizre'de yaşanan mevcut durum nedeniyle il ve ilçe örgütlerine bir genelge gönderilerek 'acil çağrı' yapıldığı duyuruldu. Buna göre genelgeyle parti örgütlerinin Türkiye 'deki demokrasi ve barış güçlerini Cizre halkı için dayanışmaya teşvik etmesi çağrısında bulunuldu.

Genelgede, "Cizre ve diğer yerleşim merkezlerine yönelik yoğun baskı ve saldırılara dikkat çekildiği" belirtilerek, Cizre’de tüm iletişim kanallarının kesik olması ve " sivil halka yönelik katliam girişimleri"nin kaygıları artırdığı ifade edildi.

Bu durumu bir an önce aşabilmek, Cizre halkıyla dayanışmayı güçlendirmek ve Türkiye ve uluslararası kamuoyunun gündemine taşımak amacıyla tüm il örgütlerinin Cizre’ye heyetler göndermesi istenen genelgede ayrıca il örgütlerinin, hükümetin bu operasyonları durdurması için demokratik baskı oluşturmak üzere sivil toplum örgütleriyle diyalog kurup çeşitli demokratik etkinlikleri planlaması gerektiği belirtildi.

Radikal