Siyaset HDP’den MHP’ye Ferdi Tayfur’lu gönderme
Paylaş
HDP’den MHP’ye Ferdi Tayfur’lu gönderme

HDP’den MHP’ye Ferdi Tayfur’lu gönderme


?

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Bahçeli’nin ve MHP’lilerin ruh halini anlamak için dün gece biraz Ferdi Tayfur dinledim. Biz beklerdik ki, MHP’li temsilciler bu öfkelerini tecavüze uğrayan Türkmen kadınların katillerinin faillerine yöneltsin” dedi.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Bilgen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Türkiye’nin 90’lara döndüğünü söyleyenler, o günlere özlem duyanlar’ açıklamasını ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanı 90’lar ile ilgili sadece bizim değil, aydınların, sivil toplum örgütlerinin kaygılarını yanı Türkiye’nin 90’lara dönüyor olduğuna dair kaygılarını paylaşmasına çok ciddi olmayan bir dille cevap vermiş. Biz daha fecisi olduğunu düşünüyoruz. Her gün gördüğümüz ülke manzarası 90’lara benzerlikler taşıdığı için, 90’larda neler yaşadıysak aynı şeylere maruz kaldığımız için bu benzetmeyi yapıyorlar ama galiba Türkiye’de ki devlet modeli aslında 1990 görünümlü ama 1930 modeldir. Devlet-parti ilişkisinin bu kadar iç içe geçtiği dönemi Türkiye 1930’da yaşadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu’nun yaptığı koalisyon açıklamasına yönelik olarak Bilgen, “Sayın Kuzu’da dün basına yansıyan açıklamalarında demokrasi kültürünü, çok partili hayatı hazmedip hazmedemediğini yansıtan cümleler kurdu. Koalisyon cümlesini duyunca kaşıntı duyduğunu, alerji olduğunu ifade ediyor Sayın Kuzu. Bir ülkede Anayasa kürsüsünde uzun süre akademisyen olarak çalışmış bir isim koalisyon kelimesinden kaşıntı duyuyorsa tek parti olsun temiz olsun demekten başka çok söz kalmıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı