Gündem HDP'li Tuğluk'tan askere taş

HDP'li Tuğluk'tan askere taş

Paylaş
HDP'li Tuğluk'tan askere taş

HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden Kobani'ye geçmek isteyenlere güvenlik güçlerinin biber gazlı ve basınçlı suyla müdahalesi sırasında taş atarken çekilen fotoğrafıyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı

IŞİD'den kaçan Suriyeli Kürtlerin sayısı dün 200 bine ulaştı. Asker bir yandan Türkiye'ye gelenleri karşılarken diğer yandan IŞİD'le savaşmak için sınırı geçmek isteyenleri engellemeye çalışıyor. Aynel Arap bölgesine geçmek isteyenlerin taş ve havai fişeklerine askerler, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

HDP Milletvekili Aysel Tuğluk da bölgedeydi. Askerlere taş atarken fotoğraflanan Tuğluk, kendisini savunduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Sınır hattında 3 gündür taleplerimizle ilgili bir muhatap bulamadık. Buna karşılık 3 gündür polis ve askerin müdahalesiyle karşı karşıya kaldık. Polis toplanan gruba biber gazı, tazyikli su, hatta gerçek mermiler kullanarak müdahalede bulundu. Bu sırada benim ayaklarımın yakınından biber gazı kapsülü düştü. Ben de kendimi savunmak için o esnada yerde bulduğum taşla karşılık verdim."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şov yapmakla suçladı, ''Devlet yasa dışı geçişlere izin veremez'' dedi.

Haberin Devamı