Gündem Hediyelik eşya fuarında protesto

Hediyelik eşya fuarında protesto

Paylaş
Hediyelik eşya fuarında protesto

Hediyelik eşya fuarında protesto

"Hediyelik Eşya ve Armağan Günleri" fuarı katılımcıları, yeterince tanıtım yapılmadığı için ziyaretçi sayısının çok yetersiz kaldığı gerekçesiyle fuarı düzenleyen firmayı protesto etti.

Haberin Devamı

İstanbul CNR EXPO’da 24 Aralık Cuma günü başlayan fuara katılanlar adına basın mensuplarına açıklama yapan Ruşan Akcan, fuarda üç defa yer aldığını ve ikinci defa ziyaretçi konusunda sıkıntıyla karşılaştığını söyledi.

Fuar öncesi fuarı düzenleyen firmanın pazarlama departmanındaki satış temsilcilerinin fuar için çeşitli mecralarda tanıtım yapacaklarını belirtmelerine rağmen bunun gerçekleşmediğini savunan Akcan, fuarın başlamasına 2 gün kala fuar yönetiminin kendisini arayarak kiraladığı 12 metrekarelik standının 24 metrekareye çıkarıldığını bildirdiğini söyledi.

Akcan, "Ben KDV dahil bin 388 TL’ye şu anki yerimi kiraladım. Ancak 12 metrekarelik yerin 24 metrekareye çıkarılması beni şüphe içerisinde bıraktı. Bunu sorgulayınca da bunun stand yerlerinin kiralanamadığı anlamına geldiğini anladım" dedi.

Haberin Devamı

Fuar öncesi kendilerine "fuarın 30 bin ziyaretçi potansiyeli olduğunun" söylendiğini belirten Akcan, şöyle devam etti:
"Bize vadedilenle yapılan aynı değil. Biz firmadan zararımızın karşılanmasını istiyoruz. Paraları sokaktan toplamıyoruz. Hediyelik eşya fuarında turşu satılıyor. Zaten bir o para kazanıyor. Biz fuara katılanlar olarak gerekirse hukuki işlem yapacağız. Sonuç olarak biz buraya bir bedel ödedik. Karşılığını alamadıktan sonra paralarımızın iadesini istiyoruz. Kandırıldığımız ortada. Benim 15 bin TL’ye yakın zararım var. Burada 5 binin altında zararı olan da yok."

Katılımcılardan Gönül Afrın ise piyasadan topladığı ürünlerin parasını nasıl vereceğini düşündüğünü belirterek, fuara 2 bin 500 lira borç alarak katıldığını söyledi.

Fuara neredeyse hiç ziyaretçi gelmediğini ifade eden Asrın, "Ben buraya çocuklarıma ekmek götürmek için geldim. Paramızı geri istiyoruz" dedi.
Protestocular, fuarın 31 Aralık Cuma gününe kadar süreceğini ancak katılımcıların birçoğunun yarın fuarı terk edeceğini iddia etti.