Dünya Hediyelik eşyadan 558 kilo uyuşturucu çıktı

Hediyelik eşyadan 558 kilo uyuşturucu çıktı

Paylaş
Hediyelik eşyadan 558 kilo uyuşturucu çıktı

Avustralya'nın Sydney kentinde yapılan uyuşturucu operasyonu sonucu, piyasa değeri 500 milyon Avustralya doları (yaklaşık 947 milyon 100 bin TL) olan uyuşturucu ele geçirildi

Avustralya Federal Polisi’nden yapılan açıklamada, 558 kilogram metamfetamin ile eroinden oluşan uyuşturucuların hediyelik pişmiş toprak kapların sevkıyatı sırasında ülkeye sokulduğu bildirildi. Olayla ilgili 4 Hong Kong ve 3 Avustralya vatandaşının gözaltına alındıkları belirtilen açıklamada, bu kişilerin uyuşturucu kaçakçılığından suçlu bulunmaları halinde ömür boyu hapis cezalarına çarptırılabilecekleri kaydedildi.

Haberin Devamı

Ele geçirilen uyuşturucuların 306 kilogram metamfetamin ile 252 kilogram eroinden oluştuğu bildirilen polis açıklamasında, operasyonda el konulan metamfetaminin şimdiye kadar uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen en büyük metamfatamin miktarı olduğu, eroinin ise şimdiye kadar ele geçirilen en büyük 3. eroin miktarı olduğu kaydedildi.

Yetkililer, ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi’nin geçen yıl Ağustos ayında söz konusu uyuşturucu kaçakçılığı planı konusunda Avustralya polisini bilgilendirdiğini belirtti. Polis, uyuşturucuların hangi ülkeden Avustralya’ya sokulduğuna ilişkin bilgi vermedi.

AA