Spor 'Helal olsun, Galatasaray yılmaz'

'Helal olsun, Galatasaray yılmaz'

Paylaş
'Helal olsun, Galatasaray yılmaz'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamalarının ardından önemli açıklamalar yaptı

Maçın ardından konuşan Terim, "Önce taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ardından gece geç saatlere kadar hatta uykusuz izleyenm tüm seyircilerimize teşekkür ediyorum. Onlardın dudaları ve bize gönderdikleri enerjiler güzelliklere yol açıyor. Açıkçası ilk yarı çok iyi oynamadık. Burada Manchester nasıl yener düşüncesi var gibi gözüktü bana. 1-0 geriye düştükten sonra Cluj'un haberi gelince bunun altında kalkmak kolay değil.

Haberin Devamı

Daha düşündüklerimizi gerçekleştiremediğimiz bir gerçek. Özellikle taraftarlarımızın sabır göstermesi gerekiyor. Daha çok çalışmamız gerekecek. Oyun için bir şey söyleyemeyiz ama kazanması arzusundan dolayı mutluyum ve oyuncularımı kutluyorum.

Bazen böyle maçlar oluyor. Kendi işimizi kendimiz bitirdiğimiz için son derece memnunum. Daha 'Söyleyeceğimiz sözümüz bitmedi; daha var' demiştim. Demek ki Galatasaray'ın da Avrupa'da sözü var. Sayın başkanımızın Avrupa hedefini gerçekleştirdiğimiz için de mutluyum. Ona da bu sonucu armağan ediyoruz. Benim de hedefim bu yöndeydi" dedi.

Kura çekimi ve Manchester United'ın Cluj'a kaybetmesi hakkında konuşan tecrübeli teknik adam, "20 Aralık'ta çekilecek kura bizim için çok önemli. Buradan çıkmak başarıdır. Belki de ilk kez böyle bir röportaj verdim. hep berabere çalışıyoruz. Galatasaray camiası birbirini daha çok sevmeli ve daha güzel günlere gitmeli. Şu anda bu sevinci onlara yaşattığımız için biz çok mutluyuz. İnşallah biz her ne kadar böyle diyorsak da gönlümüzde yatan aslanı da herkes biliyor. İyi bir Ocak ayı geçirmeyi planlıyoruz. Herkese güveneceksiniz ama önce kendinize güvenmeniz gerekiyor. İşte futbol böyle bir oyun.

Haberin Devamı

Manchester mağlup oldu. Tecrübeli isimlerin bu tür maçlarsa oynaması faydalı değil. Giggs bugün 38-39 yaşında. Oyuncularıma da bu durumu anlattım" diye konuştu. Fatih Terim'den itiraf Braga maçı hakkında itirafta bulunan Fatih Terim, "Allah yukarıda, bugün hakikatten yoruldum. Fazla oyunun içinde olmam gerekti. Helal olsun ama Galatasaray yılmaz" şeklinde konuştu.ü Muhtemel rakipler hakkında... Fatih Terim muhtemel rakiplerden kimi istityorsunuz? şeklinde soruya "Bildiğim kadarıyla Malaga, Schalke, Barcelona, Paris Saint Germain var. Hepsi gelebilir ama hayırlı bir kura olsun diyelim. Kısset önemli bir şey. Kafamızda bir iki takım var"

Fatih Terim son olarak "Beraberlik bize yeten bir atmosfer olmasın diye çift santraforla başladık. Golü daha erken de yiyebilirdik. Devre arasında bazen antrenörler konuşmaz öyle bir niyetteydim ama sonradan vazgeçtim. Korumak bazen önemlidir, bazı maçlar takımı takım yapar. Bazı maçlar camiayı, bazı maçlar ülkeyi birleştirir.

Haberin Devamı

Bazı maçlar da sizi yokuş aşağı götürür. Denediniz olmadı, a, b, c, d planı her zaman olmalıdır. Eksiğimiz fazla, çalışarak düzeleceğimiz iddiasındayım. Çok yolumuz var. Deneyeceğiz, yanılacağız, bir daha deneyeceğiz. Aslan seyircimizle birlikte bu işin üstesinden geleceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.