Gündem Helikopter neden Büyükçekmece'de düştü?

Helikopter neden Büyükçekmece'de düştü?

Paylaş
Helikopter neden Büyükçekmece'de düştü?

S-76 tipi helikopter, Atatürk Havalimanı'ndan kalktıktan sonra yolcu uçaklarının iniş kalkış hattının dışına çıkmak için Büyükçekmece'ye geldi. Helikopterin oradan Yalova-Bilecik rotasını izleyerek Bozüyük'teki Eczacıbaşı fabrikasına uçacağı öğrenildi

İşletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76C-2 tipi çift motorlu helikopter, bugün saat 11.16'da İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'ndan kalktı. Kaptan pilotlar Alaaddin Acar ve Ahmet Bulut yönetimindeki helikopterde, yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi. Rus müşterilerin, Eczacıbaşı Grubu'yla görüşmeler yapmak üzere Türkiye'ye geldiği öğrenildi. Helikopter, Bozüyük'teki Eczacıbaşı fabrikasına gidiyordu.



İşte helikopterin çarptığı nokta

Kalkıştan 5 dakika sonra saat 11.21'de helikopter, yoğun sisin olduğu Beylikdüzü tarafında uçarken televizyon kulesine çarparak düştü.

Helikopterin parçaları, TÜYAP Fuar merkezi ile Büyükçekmece Mezarlığı'nın yakınlarına düştü. Bölgeye hemen ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi.


ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: KULEYE ÇARPARAK DÜŞTÜ


Kazayla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, helikopterinTÜYAP Fuar Merkezi yakınındaki Endem Televizyon Kulesi'ne çarparak düştüğü belirtildi.

Kaza sırasında etkili olan yoğun sisin de helikopterin düşmesinde etkisi olabileceği belirtiliyor.


HELİKOPTER NEDEN BURADAN UÇTU?


Uçuş haritalarında Beylikdüzü'ndeki kule 257 metre yüksekliği ile 'mania' olarak bildiriliyor. Bunun haritada yer almasına rağmen pilotların neden bu rotayı kullandığı ise bilinmiyor. Havacılık uzmanları, helikopter veya görerek uçuş yapan uçakların pilotlarının bölgeyi çok sık kullandığı, kulenin nerede olduğunu çok iyi bildiklerine dikkat çekiyor.

Çift motorlu, yüksek performanslı helikopterin teknik arıza yaşayıp yaşamadığı ise Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı araştırma sonrasında ortaya çıkacak. Enkazda helikopterin kuyruğunun gövdeden ayrıldığı, muhtemel olarak ana rotor olarak adlandırılan gövde üzerindeki pallerin veya gövdenin çarpmış olabileceği düşünülüyor.


E-5 TRAFİĞE AÇILDI

Büyükçekmece’de düşen helikopter nedeniyle çift yönlü kapatılan D-100 Karayolunda trafik, enkazın kaldırılmasının ardından normale döndü.
Atatürk Havalimanı’ndan Bilecik’e gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra düşen helikopterin enkazı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bakım ve Onarım ekipleri tarafından kaldırıldı.

Temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından karayolu trafiğe açıldı.




Büyükçekmece'de düşen helikopterden ilk fotoğraflar...



Son dakika: Helikopter Büyükçekmece'de kuleye çarparak düştü



Beylikdüzü'nde düşen helikopter nedeniyle E-5 trafiğe kapandı!