Menteşe Hem dokumacılığı öğreniyor hem de para kazanıyorlar

Hem dokumacılığı öğreniyor hem de para kazanıyorlar

Paylaş
Hem dokumacılığı öğreniyor hem de para kazanıyorlar

Hem dokumacılığı öğreniyor hem de para kazanıyorlar

Cavit AKGÜN/MUĞLA, (DHA)- MUĞLA'nın Menteşe ilçesinde kaybolmaya yüz tutan geleneksel dokumacılık, kentte açılan kurslara katılan kadınların elinde tekrar hayat buluyor. Kursiyerler, meslek öğrenmenin yanı sıra her günün yevmiyesine de alarak, aile ekonomisine katkı sağlıyor.
Menteşe Halk Eğitimi Merkezi ile İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde dokuma kültürünün yaşatılması için kırsal Yeşilyurt Mahallesi'nde kurs açıldı. 1 Şubat- 16 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak kursa katılan 17 kadın kursiyer hem meslek öğreniyor, hem de İŞKUR tarafından ödenen günlük 40 lira yevmiyle ev ekonomisine katkı sağlıyor. Yeşilyurt İlkokulu'ndaki kurulan tezgahlarda kadınlar, haftanın 5 günü, günde 8 saat boyunca bez kilim, peştamal, peşkir ve şal dokumasını öğreniyor.
Kurs öğretmeni Zeynep Karacan, bu tür kurslara destek verilmesinin önemli olduğunu belirterek, "Çünkü zanaatın sürmesi ve kadınların meslek öğrenmesi sağlanıyor. Ayrıca işi öğrenen kursiyerlerimizin bir atölyeye ve ürünlerini pazarlayacağı yerlere de ihtiyacı var. Bu hayata geçilirse, şu ana kadar yapılan emeklerin boşa gitmeyeceğini düşünüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı