Gündem Hem dövdüler hem aracını yaktılar

Hem dövdüler hem aracını yaktılar

Paylaş
Hem dövdüler hem aracını yaktılar

Serdar Yalvaç'a ait olduğu öğrenilen aracı durduran PKK yandaşları, önce doktoru darp etti, ardından da 02 KF 773 plakalı aracı ateşe verdi

Diyarbakır’da yer yer gün boyu süren olaylar akşam saatlerinde de devam etti. Bir vatandaşa ait özel aracı ateşe veren göstericiler, polise molotof kokteyli ile saldırdı. Ara sokaklarda polis ile eylemciler arasında devam eden kovalamaca da 2 gösterici gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Yenişehir İlçesi Feritköşk Mahallesi’ndeki Fiskaya Mevkii’nde bu akşam saatlerinde, yüzleri kapalı bir grup molotof kokteyli atarak yolu trafiğe kapattı. Bu sırada Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görev yapan doktor Serdar Yalvaç’a ait olduğu öğrenilen aracı durduran PKK yandaşları, önce doktoru darp etti, ardından da 02 KF 773 plakalı aracı ateşe verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev topunu dönüşen aracı söndürdü. Çok sayıda çevik kuvvet polisi ile zırhlı araçların olay yerine gelmesi üzerine göstericiler, ara sokaklara kaçtı. Polise havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırmaya devam eden göstericilere, gaz bombası ile müdahale edildi.

Göstericilerin ara sokaklarına kaçtığı mahalleyi abluka altına alan polis, 2 kişiyi gözaltına aldı. Bu arada, polisin attığı gaz bombalarından birinin isabet ettiği iki katlı evde yaşayan kalp hastası Ramazan Karlı (58) fenalık geçirdi.

Haberin Devamı

Karlı’nın ailesi ile polis arasında yaşanan kısa gerginliğin ardından, kötüleşen Karlı, polise ait zırhlı araçla hastaneye kaldırıldı.

(DHA)