Gündem Hem esnafı hem İstanbul'u rezil etti

Hem esnafı hem İstanbul'u rezil etti

Paylaş
Hem esnafı hem İstanbul'u rezil etti

Nicolas Sarkozy'nin özel temsilcisi Büyükelçi Alain Le Roy, bindiği taksi şoförü tarafından soyuldu.

Türkiye'ye gelen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin özel temsilcisi Büyükelçi Alain Le Roy (57) Beyoğlu'nda cüzdanını kaptırdı.

Büyükelçi Le Roy 27 Haziran Pazar günü akşam saatlerinde Fransa Elçiliğine ait kaldığı konuttan yanına koruma almadan ayrılarak alışveriş yapmak için Kapalıçarşı'ya gitti. Büyükelçi Le Roy alışveriş yaparak ikişer tane kolye ucu, altın küpe ve yüzük alarak Beyoğlu'na geçti. Le Roy Galata'dan Ercan T. (43) 'nin kullandığı ticari taksiye binerek İstiklal Caddesine gitmek istedi.

Le Roy taksiciye ücretini ödedikten sonra ineceği sırada cüzdanının olmadığını fark etti. Otomobilin içerisine düşürdüğü cüzdanı aramak isteyen Temsilci Le Roy trafiği sıkıştırmamak için şoför Ercan T.'ye devam etmesini ve uygun bir yerde durmasını söyledi. Bu sırada arka koltukta bulamadığı cüzdanı ön koltukta da aramak isteyen Büyükelçi Le Roy 'a ait içerisinde kredi kartları, kimlikleri, 1000 Euro, 600 Dolar ve 100 TL parayı alan Ercan T. sonra Büyükelçi Le Roy'u aşağı iterek arabayla kaçmaya başladı. Temsilci Le Roy taksinin peşinden koştuysa da başarılı olamadı. Le Roy'un taksi peşinden koşması güvenlik kamerasına takıldı.

Taksim Polis Merkezine giderek Taksi şoföründen şikayetçi olan Genel Sekreter Yardımcısı Le Roy ifade verdi. Olayın ardından Asayiş Şubesine bağlı polisler araştırma başlattı. Güven Timleri taksinin durduğu Balo Sokak ve Faik Paşa Yokuşundaki güvenlik kamerası görüntülerinden taksinin plakasını tespit ederek şoför Ercan T.'yi evinde yakaladı.

Taksiden ele geçirilen hediyelik eşyalar Büyükelçi Le Roy'a teslim edildi fakat cüzdan ve içerisindeki paralar bulunamadı. Gözaltına alınan şoför Ercan T. sevk edildiği adli makamlarca "hırsızlık" suçunu işlediği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.