Gündem Hem gelini hem damadı ağlatan nikah

Hem gelini hem damadı ağlatan nikah

Paylaş
Hem gelini hem damadı ağlatan nikah

İzmir'in Güzelbahçe İlçesi'nde, oğlunun düğününe katılacak olan akrabalarını salona bırakan 44 yaşındaki Kenan Kurt, gelin ve damadın bulunduğu eve geri dönerken...

İzmir’in Güzelbahçe İlçesi’nde, oğlunun düğününe katılacak olan akrabalarını salona bırakan 44 yaşındaki Kenan Kurt, gelin ve damadın bulunduğu eve geri dönerken, iddiaya göre, aşırı hız nedeniyle meydana gelen kazada hayatını kaybetti. En mutlu günlerinde büyük üzüntü yaşayan aile önce nikahı iptal etti, ardından yapılmasına karar verdi.

Kaza, saat 20.00 sıralarında, İstikbal Caddesi üzerinde meydana geldi. Gıda sektöründe faliyet gösteren bir fabrikada işçi olarak çalışan 23 yaşındaki Gülay Ağırkan ile yaklaşık 1 yıl önce sözlenen, aynı yaştaki güvenlik görevlisi Oltan Kurt’un, bugün saat 20.30 sıralarında nikahla birlikte düğün törenleri yapılacaktı. Restorantta aşçı olan 44 yaşındaki Kenan Kurt, oğlunun düğüne katılmak için gelen akrabalarını, arkadaşından ödünç aldığı 35 EJL 50 plakalı otomobille, düğün salonuna bıraktı.

AKRABALARINI GÖTÜRECEKTİ, KAZA YAPTI

Geri kalan akrabalarını da salona götürmek üzere gelin ve damadın bulunduğu Yalı Mahallesi’ndeki eve geri dönmek üzere yola çıkan Kurt’un, kullandığı otomobil, iddiaya göre, aşırı hız sonucu kontrolden çıktı. Araç, önce yolun sağ tarafındaki bariyerlere ardından da yol kenarındaki ağaca çarparak durdu. Hurdaya dönen araçta ağır yaralanan Kurt’u gören diğer sürücüler durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Kenan Kurt, ambulansla, Urla Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Kurt kurtarılamadı. Acı haber gelin ve damadın bulunduğu eve ulaştı. En mutlu gününde babasını kaybeden Oltan Kurt uzun süre şok yaşadı. Haberi öğrenen akrabaları mateme bürünüp, gözyaşlarını tutamadı.

ÖLÜMDEN HABERSİZ GELİN GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU


Çiftin düğünü ölüm haberiyle önce iptal edildi. Aile büyükleri daha sonra düğünün yapılmasını kararlaştırdı. Bunun üzerine saat 21.30 sıralarında, gelin ve damat, düğünün yapılacağı tesislere gitti. Kayınpederinin öldüğünden habersiz olan ve kendiside ağır yaralı olarak hastanede tedavisinin yapıldığı söylenen gelin Gülay Ağırkan’ın, güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

NİKAH KIYILDI

Gözyaşlarını tutamayan geline eşi Oltan Kurt ve babası Ali Ağırkan elini tutarak destek vermeye çalıştı. Nikah bir saat gecikmeyle kıyıldı. Bu arada, 2 çocuk babası olan Kenan Kurt’un 1 yıl önce eşinden ayrıldığı, anne ve babasıyla birlikte yaşadığı öğrenildi. Gelinin annesi Dilek Ağırkan’ın ise yaklaşık 10 gün önce düğün davetiyesi dağıttığı sırada düşerek sağ bacağını kırdığı, bu nedenle bir sağlık merkezinde tedavisinin yapıldığı belirtildi.

Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)