Hem lezzetli hem hafif bir iftar tatlısı olarak Sultan Sarması

Sütlü tatlı sevenler için yapımı oldukça basit ve çabuk, üstelik de çok lezzetli bir tatlı olan Sultan Sarması'nı iftar sofralarında rahatlıkla tüketebilirsiniz.

11 Haziran 2018, Pazartesi 16:20
A A

Sultan sarması tarifi 16 kişilik, 1 günlük bir hazırlık süresi ve 20 dakikalık bir pişirme süresiyle servise hazır olacak...

Malzemeler:

2 su bardağı toz şeker

3 su bardağı un

6 yemek kaşığı kakao

2 litre süt

2 yemek kaşığı tereyağı

2 paket vanilin

3 su bardağı hindistan cevizi

4 paket krem şanti (toz halinde satılan şantiye 1 çay bardağı süt)

Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine yavaşça süt ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Koyulaşan ve pişen muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın. Muhallebiyi, hindistan cevizinin üzerine dikkatlice yayın. 1 gün boyunca buzdolabında bekletin. 1 gün bekleyen muhallebiyi 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin ve krem şantiyi tüm yüzeye yayın. Bir spatula yardımıyla dikdörtgen parçaları yavaşça rulo haline getirin. Üzerine, isteğe bağlı antep fıstığı serpiştirerek servis edin.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.