Magazin Henry Cavill kimdir? Kaç yaşında?

Henry Cavill kimdir? Kaç yaşında?

Paylaş
Henry Cavill kimdir? Kaç yaşında?

Netflix'in yeni dizisi Witcher yakında ekrana gelecek. Herkes başrol oyuncusunun kim olacağını merak ederken Süperman filmiyle ünlnen Henry Cavill, başrol seçildi. Bu gelişme sonrası Henry Cavill hakkındaki bilgiler bir kez daha aratılmaya başlandı. Henry Cavill kimdir?

'Henry Cavill kimdir?' sorusu bugün gündem oldu. Süperman filminde boy gösteren Henry Cavill, Netflex yeni dizisi Witcher'in başrolüne seçilince ünlü oyuncu hakkındaki bilgiler tekrar merak edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

HENRY CAVILL KİMDİR?

5 Mayıs 1983 tarihinde Fransa’nın kuzeyinde yer alan Manş Adaları’ndan biri olan Birleşik Krallığa bağlı Jersey’in Channel Island adasında doğmuştur. Tam adı Henry William Dalgliesh Cavill’dır. Babasının adı Colin Cavill, annesinin adı Marianne Dalgliesh’dir. Charlie Cavill, Simon Cavill,Piers Cavill adlarında 4 erkek kardeşi vardır. St.Michael’s Preparatory School’da ve Stowe School’da yatılı olarak eğitim aldı. 2007 yılında “Stardust” filminde Claire Danes, Charlie Cox, Michelle Pfeifer, Robert De Niro, Sienna Miller ile birlikte oynadı

Henry Cavill, 2008 yılında Dunhill sigarasının reklam yüzü oldu.

2009 yılında "Blood Creek" filminde Dominic Purcell ve Michael Fassbender ile başrolde oynadı.

Haberin Devamı

2011 yılında "The Cold Light Of Day" filminde Bruce Willis ve Sigourney Weaver gibi usta oyuncularla başrolde oynadı.

Henry Cavill, İngiltere'de ikamet etmektedir.

2012 yılında yapımcısı Christopher Nolan, Yönetmeni Zack Snyder olan "Man Of Steel" filminde Clark Kent, Superman karakterini canlandırırken Amy Adams, Michael Shannon, Diane Lane, Kevin Costner, Laurence Fishburne, Antje Traue, Ayelet Zurer, Christopher Meloni, Russell Crowe ile beraber rol aldı.

2015 yılında bir CIA ajanını canlandırdığı "Kod Adı: U.N.C.L.E." filminde Armie Hammer, Hugh Grant, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki ile birlikte rol aldı.

2016 yılında "Batman v Superman: Dawn of Justice" filminde yine Clark Kent, Superman karakterini canlandırırken Ben Affleck, Amy Adams, Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Jason Momoa ile birlikte rol aldı.