Bilim - Teknoloji Hepimiz reklam oluyoruz!
Paylaş
Hepimiz reklam oluyoruz!

Google reklamlarında bir anda kendinizi görürseniz şaşırmayın! İşte Google'ın son "numarası!"

İnternette arama yaparken veya bir web sitesinde dolaşırken çıkan Google reklamlarını herkes biliyordur. Google şimdi reklamlara ilginç eklemeler yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Reklamlarda görünen linklerin altında bundan sonra kullanıcıların arkadaşlarının veya başka kullanıcıların yorumları, fotoğrafları ve verdiği oylar görünecek.

Bu şekilde, kullanıcıları daha fazla etkilemeyi planlayan Google'ın bu atağının özel hayat gizliliği konusunda endişe oluşturacağı da düşünülüyor. Kişilerin çok göze sokmak istemediği başka web sitelerindeki, başka online hizmetlerdeki aktivitlerinin bu nedenle tanıdıklarının gözüne çarpması ihtimali bulunuyor. Elbette Google, kullanıcıların başkalarından sakladığı gizli mesajlarını, gizli hesaplarını ortaya çıkarmayacak ve sadece herkese açık yorum ve oylarını kullanacak ancak bu kadarı endişeleri gidermek için yeterli değil.

Google sadece 18 yaşın üzerindeki kullanıcıların yorumlarını ve fotoğraflarını reklamlarda kullanacak. Yorumlarının Google reklamlarında görünmesini istemeyenlerin, Googel+ hesabına girip ayarlar bölümünden "Shared Endorsements" sekmesine girip gerekli izinleri kaldırmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: 12 alternatif Google açılış sayfası!

Kaynak: CHIP Online