Dünya Her bir çalışanına 86 bin lira ikramiye dağıtacak

Her bir çalışanına 86 bin lira ikramiye dağıtacak

Paylaş
Her bir çalışanına 86 bin lira ikramiye dağıtacak

Norveçli su ürünleri şirketi Nova Sea bu yıl 250 çalışanına toplam 50 milyon Norveç Kronu (5,5 milyon euro) ikramiye dağıtacak. Tüm çalışanlara, şirket içi görevlerine bakılmaksızın kişi başı 22 bin euro (86 bin lira) yatırılacak

Norveç genelinde somon balığı üretimi 2016 yılında, bir önceki yıla göre daha düşük gerçekleşmesine karşın toplam ihracat rakamı yüzde 29 oranında (1,5 milyar euro) artarak 6,7 milyar Euro düzeyine yükseldi.

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi ihracat rakamlarındaki artışın uluslararası pazarlarda somon balığı fiyatının yükselmesinden kaynaklandığını açıkladı.


YÖNETİCİYE DE İŞÇİYE DE EŞİT İKRAMİYE


Norveçli su ürünleri şirketi Nova Sea bu yıl 250 çalışanına toplam 50 milyon Norveç Kronu (5,5 milyon euro) ikramiye dağıtacak.

Nova Sea su ürünleri şirketi çalışanlarını hesaplarına yatmaya başlayan 200 bin kron (86 bin lira) tutarındaki ikramiyeler, çalışanların şirket içindeki görevlerine bakılmaksızın her biri için eşit olacak.


SADECE BU FİRMA DEĞİL...


Nova Sea şirketi çalışanlarına ikramiye dağıtan tek su ürünleri şirketi değil. Norveç’in en büyük 20 su ürünleri şirketine yöneltilen sorulara gelen cevaplara göre, ikramiye dağıtım biçimi farklı da olsa hemen şirketlerin çoğunluğu 2016 yılı karlarından önemli bir bölümünü çalışanları ile paylaşacağını belirtiyor.

Haberin Devamı